Yhdysvaltalaiset Jennifer Appel ja Tasha Fuiava pelastettiin heidän eksyttyä merelle lähes viisi kuukautta sitten. Nyt naisten tarinasta on kuitenkin löytynyt aukkoja. Rannikkovartioston viranomaiset kertoivat, että naisten veneessä oli hätälähetin, jota purjehtijat eivät olleet käyttäneet. Jos naiset olisivat käyttäneet sitä, apu olisi saapunut viranomaisten mukaan minuuteissa.
Appel ja Fuiava puolustivat tarinaansa väittäen, että sinä yönä, jona he aloittivat purjehduksensa, nousi myrsky. Appel väitti kaksikon joutuneen keskelle myrskyä, joka kesti kaksi yötä ja kolme päivää. Rannikkovartioston tietojen mukaan heidän lähtönsä aikoihin alueella ei kuitenkaan todettu myrskyjä. Kolmen päivän myrsky olisi näkynyt satelliittikuvissa.
Naiset kertoivat, etteivät käyttäneet hätälähetintä, sillä he eivät kokeneet olevansa välittömässä vaarassa. Aiemmin he kuitenkin sanoivat, etteivät uskoneet selviävänsä enää päivääkään. He myös kertoivat, että kuusi tuntia kestänyt tiikerihain hyökkäys oli säikäyttänyt heidät perinpohjin.
– Tiesimme, ettemme selviytyisi. Siksi aloimme tehdä hätämerkkejä, Appel kertoi aiemmin.
Rannikkovartioston mukaan myös naisten kertomuksen aikajana on epäjohdonmukainen. Appelin äiti väitti soittaneensa rannikkovartiostolle puolitoista viikkoa naisten lähdön jälkeen ilmoittaakseen, että hänen tyttärensä oli kadonnut, vaikka purjehduksen oli suunniteltu kestävän 18 päivää. Rannikkovartiosto ei kuitenkaan koskaan saanut puhelua.
Appel ja Fuiava väittivät tehneensä reittisuunnitelman, jonka jakoivat ystäviensä ja sukulaistensa kanssa. Rannikkovartiostolle naiset kuitenkin sanoivat, etteivät olleet tehneet suunnitelmaa.
Kaksikko kertoi myös saaneensa hinausapua taiwanilaiselta kalastusalukselta. Alunperin naiset sanoivat aluksen miehistön jäsenten olleen ystävällisiä, mutta muuttivat myöhemmin tarinansa ja kertoivat pelänneensä turvallisuutensa puolesta.
Lähde: NY Post