Edesmenneen popin kuningas Michael Jacksonin lemmikkisimpanssi Bubbles on kunnostautunut uudella alalla. Kunnioitettavaan 34 vuoden ikään ehtinyt Bubbles nimittäin harrastaa maalaamista, ja sen taideteokset tulevat esiin ensi kuussa miamilaiseen taidegalleriaan. Näyttelyssä on myös muiden maalaavien apinoiden taidonnäytteitä.
Yhteensä näyttelyssä on 50 maalausta, joista kaksi on Bubblesin. Taidegallerian omistaja Adam Brand kommentoi apinoiden näyttelyä:
– Apinat ovat taiteilijoita. Ne osaavat maalata.
Brand jatkaa, että myös Picasson kaltaisen taitelijan töitä voi joko pitää ihmeellisinä tai sitten ajatella, että kysymys on hullusta taiteilijasta.
– Apinat ovat äärettömän luovia eläimiä ja maalaaminen on heille rikastuttava kokemus.
Bubbles oli Michael Jacksonin uskollinen kumppani vuosien ajan, mutta lopulta simpanssi tuli liian hankalaksi käsitellä. Bubbles sai uuden kodin Floridasta apinoiden suojelukeskuksesta vuonna 2005. Monet suojelukeskuksen eläteistä ovat apinoita, joita on esimerkiksi käytetty Hollywood-elokuvista, mutta jotka ovat jääneet huomiotta tultuaan vanhaksi.
Suojelukeskuksen perustaja Patti Ragan kertoo, että usein apinat ovat liian vanhoja Hollywoodiin jo seitsemänvuotiaina, mutta ne saattavat elää jopa 50-vuotiaiksi.
Lähde: The Sun