Miehen taskussa ollut sähkötupakka räjähti kivesten vieressä – kammottavat seuraukset

37-vuotias kolmen lapsen isä joutui kotonaan yllättävän ja erittäin kivuliaan onnettomuuden kohteeksi.

Darren Wilson kertoo Liverpool Echo -lehdelle seisoneensa keittiön ovella, kun hän pelästyi räjähdystä ja luuli jonkun heittäneen ilotulitteen häntä kohti.

Kun hän katsoi alas, hän huomasi järkyttävän totuuden. Miehen tasku kipinöi ja oli liekeissä, koska taskussa ollut sähkötupakka oli räjähtänyt. Hän yritti saada laitetta taskusta, mutta liekit paloivat housujen läpi ja polttivat ihon miehen haarovälistä, kiveksistä ja vasemmasta jalasta. Lisäksi laitteesta valunut akkuhappo syövytti kudoksia ja aiheutti suuria kipuja.

Wilson joutui sairaalassa ihonsiirtoihin ja syö nyt morfiinia sietämättömiin kipuihinsa. Hän joutuu olemaan sairaalassa useita viikkoja.

Wilsonin mukaan taskussa ollut sähkötupakka ei ollut päällä eikä kytkettynä mihinkään virtalähteeseen turman sattuessa.

Palomiehet neuvovat kaikkien sähköisten laitteiden käyttäjiä lukemaan tarkoin käyttöohjeet ja noudattamaan niitä. Laitteista tulee myös aina tarkistaa, että ne noudattavat asianmukaisia turvasäädöksiä. Euroopassa niissä tulee olla CE-merkintä.

Laitteita ei tule koskaan jättää latautumaan yöksi tai pitkäksi aikaa valvomatta. Eri sähkötupakoiden osia ei saa yhdistää toisiinsa ja aina tulee käyttää vain valmistajan alkuperäisiä latureita sekä johtoja.

Asunnossa täytyy aina olla lainmukainen savuhälytin, jonka toimivuus tulee tarkastaa säännöllisesti. Palomiehet muistuttavat, että savuhälyttimet oikeasti pelastavat henkiä.

Kuvia Darren Wilsonin vakavista vammoista alla olevan linkin takana. Kuvat ei herkille!

Lähde ja kuvat: Liverpool Echo

(Kuvituskuvan sähkötupakka ei liity tapaukseen. Kuva: Pixabay)