Mustilla kissoilla on taikauskoinen maine pahuuden ennusmerkkeinä, ja ne yhdistetään kansanuskomuksissa usein huonoon onneen ja noituuteen.
Hiljattain kahta brittiläistä kylää on koetellut erikoinen vitsaus. Kylistä on nimittäin kadonnut yhteensä seitsemän mustaa kissaa. Tapauksen uskotaan liittyvän lähestyvään Halloweeniin.
Kaikki mustat kissat katosivat kodeistaan Croft-on-Teesin ja Dalton-on-Teesin kylistä, jotka sijaitsevat toistensa naapureina. Poliisi tutkii erikoista katoamisten sarjaa, joka tapahtui elokuun ja syyskuun aikana. Muun värisiä kissoja ei sillä välin ole ilmoitettu kadonneeksi tai varastetuksi. Suurimmalla osalla kadonneista kissoista oli mikrosiru.
Harriet Boydin kaksi mustaa kissaa, veljekset Austin ja Arthur, katosivat molemmat viikon sisällä.
– Olen ajatellut noituutta ja ehkä lähestyvää Halloweenia. Se on häiritsevä ajatus, mutta silti mahdollinen, Boyd sanoo.
Boydin mukaan kumpikaan hänen kissoistaan ei ollut koskaan lähtenyt kotoa yli vuorokaudeksi. Molemmat olivat hyvin kilttejä ja kaikki paikalliset tunsivat ne.
Boyd kertoi kolmen lapsensa olevan surun murtamia.
– Olen laittanut ilmoituksia joka paikkaan, lentolehtisiä postiluukuista koko kylään, ja olen ilmoittanut asiasta paikallisessa uutislehdessä ja sosiaalisessa mediassa, mutta kukaan ei ole nähnyt mitään, nainen kertoi.
Boyd kertoo soittaneensa poliisille, kun hänen naapurinsa Jackie Schmidtin musta kissa katosi viikkoa myöhemmin.
– Aivan kuin ne olisivat kadonneet savuna ilmaan, Schmidt totesi.
Maanviljelijä Jane Parlour näki Boydin jättämän ilmoituksen ja otti tähän yhteyttä kertoakseen, että hänenkin kaksi mustaa kissaansa olivat kadonneet. Molemmat Parlourin kissat kuitenkin palasivat myöhemmin kotiin. Naisella on useita kissoja, mutta vain kadoksissa olleet ovat mustia. Parlour kertoo tietävänsä kahden muunkin mustan kissan kadonneen kylästä.
– Se on kummallista, niistä kaikista on pidetty erityisen hyvää huolta ja ne ovat hyvistä kodeista, Parlour hämmästeli.
Poliisi on vahvistanut tutkivansa tapauksia.
– Poliisi on saanut ilmoituksia kadonneista mustista kissoista Croftin ja Daltonin alueelta. Viranomaiset työskentelevät saadakseen selville, mitä tapahtui, poliisin puhemies kertoi.
Lähde: Telegraph