Miss Suomi 2018 -finalisti Erika Helinillä on varsin värikäs tausta.
Helin esiintyi vuonna 2015 seksintäyteisessä Paratiisihotelli-sarjassa, jossa myös oli bikinikierros, kuten alta näkyy.

Helin avautui samana vuonna kotisivuillaan (sivusto suljettiin myöhemmin), miten negatiivisesti sarjassa esiintyminen vaikutti hänen koulunkäyntiinsä. Helin otsikoi kirjoituksensa: ”Ai mitä opiskelet? No et näytä siltä.”
Jyväskylässä ohjelmistotekniikkaa opiskellessaan Helin sai kokea sukupuoleensa kohdistuvaa syrjintää opintolinjansa takia, koska ei muiden mielestä näyttänyt sellaiselta, jonka ”kuuluisi” opiskella ohjelmistoalaa. Erika alkoi pärjätä luokkakaveriensa kanssa (lähes kaikki poikia) tutustuttuaan heihin paremmin, kunnes osallistui Paratiisihotelliin.
– Kesäloman aikana mua alkoi ahdistaa ajatus kouluun palaamisesta, olin niin kypsä. Sain suoritettua tämän syksyn kursseista vain puolet. Koulunkäynti oli ajoittain jopa vastenmielistä. Musta tuntui, että Paratiisihotellin myötä luokkakaverit laittoi mut taas bimbo-lokeroon. Ei ollut enää mitään merkitystä sillä, että oltiin jo ehditty tutustua ja olin pärjännyt yhtä hyvin kun kaikki muutkin aiemmin, Erika kertoi.
Luokkakavereiden kohtelu oli Erikalle varsin koettelevaa.
– Voin henkisesti pahoin, kun huomaan miten tyhmänä ja alempiarvoisena jotkut mua pitävät.
Erika vaihtoi seuraavaksi vuodeksi opintojensa suuntausta ja toivoi uusien luokkatoverien suhtautuvan häneen paremmin.
– Nyt vuoden vaihtuessa menen mediatekniikan puolelle opiskelemaan. Medialla pääsen hyödyntämään enemmän taiteellisia lahjojani, mutta koulutus on hyvin samantyyppinen. Tulen olemaan kolmessa eri opiskeluryhmässä. Toivon, että vastaanotto uusissa ryhmissä on jotain neutraalin ja ystävällisen välillä, Erika kertoi vuonna 2015.
Nykyisessä työssään Helin tekee sovellustukea katsastussovellukseen.
Kuva: Nelonen