Vuoden 2007 Miss Suomi ja nykyinen kirpputoriyrittäjä Noora Hautakangas rakastaa ajatusta, että vaate tai tavara voi saada uuden elämän. Kun yrittäjä on vapaalla, sisäinen kirppishaukka herää edelleen – 20 vuoden jälkeenkin. Hautakangas penkoo varastoja huomisesta lähtien FOXilla, kun hän tähdittää uutena kasvona Huutokaupan metsästäjät Suomi -sarjan toista kautta.

Noora Hautakangas on toiminut kirpputoriyrittäjänä kohta kolme vuotta. Intohimo käytettyihin tavaroihin syntyi kuitenkin jo kauan sitten.

– Olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin, ja olen aina viihtynyt kirpputoreilla ja huutokaupoissa. Mielestäni on ihana ajatus antaa tavaralle tai vaatteelle uusi elämä jossakin muodossa. Tykkään itse tuunata ostamiani tavaroita tai vaatteita, hän kertoo.

”Uutena vain alusvaatteet ja sukat”

Nooran uusi kirpputori, Relove Freda, avataan perjantaina 8. helmikuuta. Yrittäjyys vie valtaosan Nooran ajasta, ja silloin hän haluaa keskittyä täysillä työhön ja asiakaspalveluun. Vapaa-aikanaan hän kuitenkin voi astua tutkimusmatkailijan rooliin.

– Teen jatkuvasti hienoja löytöjä enkä osta nykyään oikeastaan mitään uutta, paitsi tietenkin alusvaatteita ja sukkia. Vaatteiden lisäksi etsin designia ja vanhoja tavaroita. Kotonani on paljon huutokaupoista ostamiani tavaroita: senkkejä 1800-luvulta, lipastoja, pöytälaatikostoja ja astioita. Lisäksi minulla taitaa olla jonkinlainen tuolifiksaatio. Seuraava haaveeni onkin löytää iso ruokapöytä, jonka ympärille mahtuisivat kaikki löytämäni tuolit, Noora nauraa.

Joulu joka päivä

Huutokaupan metsästäjät Suomi -sarjaan Noora osallistui mielellään.

– Olen katsonut sarjaa aiemmin, ja mielestäni se on hauska ja koukuttava. Minut oli helppo saada mukaan, koska asia on lähellä sydäntäni. Kuvauksissa oli jännittävää, kun ei oikeasti tiennyt, mitä varastosta löytyy. Ja kun varaston oven avasi – sehän oli kuin olisi ollut joulu päivittäin.

Löytöjen tekemisen lisäksi Nooraa vetivät kuvauksiin myös muut huutokaupan metsästäjät.

– Oli mahtavaa saada paljon hyviä tärppejä mukana olleilta alan asiantuntijoilta, kun itse olen vain tällainen kirppishaukka, Noora päättää.

Kirsi Nisonen ja Noora Hautakangas

Nooran lisäksi uutena metsästäjänä alkavalla kaudella nähdään suunnittelija Kirsi Nisonen. Hän on vanhaa tavaraa rakastava käsityöläinen, joka muun muassa suunnittelee ja valmistaa hattuja. Kauden avausjaksossa naiset yhdistävät voimansa ja tekevät täsmäiskun vanhoja aarteita tursuavaan vaatevarastoon. Mutta kannattaako riski?

Huutokaupan metsästäjät Suomi -tuplajaksot nähdään FOX-kanavalla alkaen 6.2.2019, keskiviikkoisin klo 20.00.

Kuva: Saku Tiainen / FremantleMedia Finland Oy