On tärkeää, että sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta taistellaan. Esimerkiksi naisen palkkaeuro on edelleen pienempi kuin miehen.

Muutoksia ei tule, ellei niiden puolesta taistella, mutta monien mielestä tasa-arvon nimissä mennään välillä hieman liian pitkälle. Esimerkiksi viime vuonna vaadittiin, että isänpäivä muutettaisiin ”erityisen henkilön päiväksi”.

Hiljattain Piers Morgan ihmetteli Good Morning Britain -aamuohjelmassa uusinta kampanjaa, jossa vaaditaan, että sana ”herrasmies” poistetaan, koska se syrjii naisia.

Ohjelmassa vieraana olleen herrasmiehen aikojen päättämistä ajavan journalistin Rebecca Reidin mielestä sana on vanhanaikainen ja viittaa stereotyyppisesti vain miehiin. Reidin mielestä herrasmieheen yhdistettävän käytöksen pitäisi viitata yhtä lailla myös naisiin.

Monet katsojat olivat ohjelman Twitter-keskustelussa samaa mieltä Piers Morganin kanssa ja kommentoivat, ettei siinä ole mitään vikaa, että miehet ovat vanhanaikaisen ritarillisia ja kohteliaita, avaavat ovia naisille sekä nousevat heidän tullessa pöytään.

Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö sana herrasmies siirtää ajasta ikuisuuteen vai ei?

Alla keskustelua aiheesta.

Kuva: YouTube / Good Morning Britain