Intialainen Subhash Yadav, 42, menehtyi maanantaina yrittäessään suoriutua hurjasta munahaasteesta.

Gulf News uutisoi, että paikallisen poliisin mukaan Yadav oli riidellyt ystävänsä kanssa ruokamarkkinoilla, jonka jälkeen Yadav löi hänen kanssaan 2 000 Intian ruplan (24,50 euroa) vedon, että pystyisi syömään 50 kananmunaa.

Munahaaste on tuttu vuoden 1967 elokuvasta Lannistumaton Luke, jossa Paul Newmanin esittämä hahmo haastettiin syömään 50 kananmunaa yhden tunnin aikana.

Alla kohtaus elokuvasta, jossa munansyöntihaaste onnistuu lopulta hyvin vaivalloisesti.

Myös Yadav uskoi selviytyvänsä haasteesta ja osti ystävänsä kanssa 50 kovaksikeitettyä munaa. Yadav onnistui syömään 41 munaa, mutta kun hän laittoi suuhunsa 42. munan, hän menetti tajuntansa. Mies vietiin sairaalaan, jossa hän ei enää tullut tajuihinsa, vaan menehtyi muutaman tunnin kuluttua. Lääkärien mukaan Yadavin kuolinsyy oli ylensyönti.

Newsweekin mukaan munien ahmiminen on ennenkin aiheuttanut kuolemia.

Vuonna 2013 Sharon Dixon osallistui pääsiäisenä munansyöntikilpailuun Iso-Britanniassa. Hän nielaisi yhden munista liian nopeasti, jolloin hänen henkitorvensa meni tukkoon. Hän pääsi nopeasti sairaalaan, mutta menehtyi siellä kaksi päivää myöhemmin.

Vuonna 2012 australialaisen Dhaou Fatnassin ystävät haastoivat hänet syömään 28 raakaa kananmunaa yhdeltä istumalta. Fatnassi suoriutui haasteesta, mutta sen jälkeen hänen vatsaansa alkoi sattua. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Lähteet: Gulf News, Newsweek

Kuvituskuva: Wikimedia Commons