Gabrielle Schlegel, 22, vihasi ennen kuukautiskiertoaan ja koki sen noloksi asiaksi, mutta nyt hän ilahtuu aina sen saapuessa.

Kanadalaistaiteilija levittää nyt säännöllisesti kuukautisverta kasvoillensa, koska sanoo sen saavan hänen ihonsa hehkumaan.

Schlegel käyttää kuukautisvertaan myös maalaamiseen.

Schlegel kertoi Daily Mailille nolostuneensa suuresti, kun hänen kuukautisensa alkoivat 13-vuotiaana.

– Valitettavan yleisten likaisuuden ja häpeän tunteiden lisäksi koin kuukautiseni teininä oikeaksi maanvaivaksi, nainen kertoo.

Schlegel kertoo, että kun hän sai teini-ikäisenä tamponia vaihtaessaan vahingossa käteensä verta, hän voi pahoin ja oli oksentaa. Lisäksi hän koki kuukautisten häiritsevän hänen urheilusuorituksiaan, kun vuoto laski energiatasoja.

Vuonna 2014 Schlegel näki Instagramissa verimaalauksia ja päätti itsekin kerätä omaa verta kuukautiskuppiin. Sitten hän alkoi käyttää verta maalaamiseen ja tekee niin edelleen. Hän nauttii taiteensa tekemisestä suunnattomasti ja juhlistaa maalauksillaan naisellisuutta sekä hedelmällisyyttä.

– On aika hauskaa luoda kauniita maalauksia jollakin, joka niin vahvasti mielletään ei-kauniiksi.

Hän alkoi käyttää kuukautisverta myös ihonsa hoitoon.

– Sen lisäksi, että se saa ihoni todellakin hehkumaan, kokemukseni mukaan se hoitaa aktiivisesti finnejä, koska siinä on kantasoluja ja monia ravinteita, jotka on tarkoitettu auttamaan sikiötä kehittymään, hän sanoo.

Schlegel haluaa esimerkillään auttaa tyttöjä ja naisia suhtautumaan positiivisemmin kuukautiskiertoon.

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Instagram / Gabrielle Schlegel / rosiemoons