Brittiläinen Lewis Fox, 22, sai 14 kuukauden vankeustuomion eläimiin kohdistuvasta julmuudesta. Hänen tyttöystävänsä Jessica Bradbrook osti hamsterin parin keskusteltua lapsen hankkimisesta, sillä nainen halusi testata, oliko Foxista isäksi.
Pian Fox tappoi hamsterin, sillä uskoi Bradbrookin pitävän lemmikistä enemmän kuin hänestä. Mies heitti toistuvasti puolustuskyvyttömän luontokappaleen päin seinää, kunnes se kuoli. Viime vuoden maaliskuussa Fox tappoi toisen hamsterin ja lähetti kuvia sen ruumiista Bradbrookille.
– Fox kertoi hänelle, ettei tiennyt miksi teki sen, mutta sanoi sitten, että se oli ainoa asia, jota hän pystyi kontrolloimaan, syyttäjä kertoi.
Fox tunnusti poliiseille, ettei hänellä ollut tunteita mitään tai ketään kohtaan, eikä hän rakastanut edes omaa äitiään.
Fox myönsi oikeudessa aiheuttaneensa tarpeetonta kärsimystä eläimille. Hänen kerrottiin tappaneen yhteensä neljä hamsteria ja kaksi rottaa. Mies myönsi myös syyllisyyteensä kontrollointiin ja pakottamiseen suhteessaan. Fox oli muun muassa polttanut Bradbrookia savukkeella, pitänyt veistä tämän kurkulla ja kuristanut tätä.
Foxilla on aiempi tuomio huumerikoksesta. Puolustusasianajajan mukaan hän oli joutunut luopumaan työstään itsetuhoisten taipumustensa vuoksi.
Pari erosi viime vuoden marraskuussa. Foxin uuden tyttöystävän kerrotaan olevan raskaana. Fox sai ex-tyttöystäväänsä kohtaan viiden vuoden lähestymiskiellon sekä toistaiseksi voimassaolevan eläintenpitokiellon.
Lähde: Mirror