Netistä tilaaminen on aina enemmän tai vähemmän arpapeliä, varsinkin kun tilaa ulkomailta.

Edes luotetuiksi mielletyt suuret verkkokauppayhtiöt, kuten Amazon ja eBay, eivät pysty valvomaan kaikkia tavarantoimittajiaan, joten hämärät kauppiaat voivat yrittää tehdä kauppojaan käyttäen hyväksi suuren nettikaupan toimitusjärjestelmiä.

Kukapa ei olisi kuullut erikoisia tarinoita ulkomailta tilatuista tuotteista, jotka eivät saapuneet koskaan perille, eivät vastanneet tuotekuvaa, tai olivat jotain aivan muuta kuin oli tilattu.

Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuvalle Meagan Daylle kävi viimeksi mainittu tilanne, mutta varsin pelottavalla tavalla. Hän kertoi uskomattomasta nettikauppaseikkailustaan Twitterissä.

Day twiittasi huomanneensa Amazon-verkkokaupassa mielestään hauskan myyntituotteen. Kyseessä oli huovasta tehty saunahattu, jossa oli teksti ”oligarkki”. Koska Day ystävineen pitää saunomisesta, hän ajatteli, että olisi hauska saunoa heidän kanssaan tyylikkäästi saunahatut päässä. Toisin kävi.

Kuukautta myöhemmin posti toimitti Daylle Ukrainasta lähetetyn paketin, jossa olin kaikkea muuta kuin valkoisia saunahattuja. Kun hän avasi paketin, hän huomasi että se sisälsi Yhdysvalloissa kiellettyä kuubalaista Vidatox-nimistä syöpälääkettä, joka on tehty skorpionin myrkystä.

– Halusin vain hikoilla tyylikkäästi, nyt olen laittoman myrkyn omistaja, nainen totesi.

Daylla on teoria, miksi hän uskoo saaneensa laitonta syöpälääkettä. Hänen mielestään kyseessä on voinut olla salakuljetusliiga, joka olisi ohjeistanut pimeässä verkossa, että tilaaja saisi syöpälääkkeen tilaamalla feikkituotteen, jollaista kukaan ei ikinä edes vahingossa muuten tilaisi. Day nauraa, että kukaan ei tilaisi, paitsi hän tietenkin. Hän vielä julkaisi teoriansa vahvistukseksi videon, jossa skorpionin myrkyn sanotaan olevan maailman kalleinta nestettä.

Ei ole tiedossa, oliko kyseessä Amazonin vai tuotteen lähettäjän virhe, vai laittoman syöpälääkkeen salakuljetusverkosto, mutta Dayn twiitit sekä tarina levisivät nopeasti viraalina ja saivat kymmeniä tuhansia reaktiota.

Myöhemmin Day poisti kuvat alla olevista twiiteistä.

BOY DO I HAVE A STORY FOR YOU. I tried to order some felt sauna hats that say ”oligarch” on them from an Amazon seller named RussianBear, for me and my friends who like to sauna, like as a joke (though I actually really wanted one) pic.twitter.com/uRZGzTKVFx

— Meagan Day (@meaganmday) 25. tammikuuta 2018

A month later I got a package from Ukraine containing only a contraband Cuban cancer drug made from blue scorpion venom. That’s it. That’s my story. pic.twitter.com/imGNv87nIF

— Meagan Day (@meaganmday) 25. tammikuuta 2018

Lähde: Indy100

Kuva: Twitter / Meagan Day