1. Tanssi kuolleiden kanssa

Famadihana on suosittu juhla Madagascarin heimojen keskuudessa. Kyseessä on hautajaistraditio, jossa ihmiset tuovat hautakammioista suvun kuolleiden jäsenten ruumiit tanssiakseen niiden kanssa musiikin tahdissa. Heimon jäsenet uskovat, että kuolleet palaavat jumalan luokse ja syntyvät uudelleen.

2. Vauvojen ja taaperoiden heittely

Intiassa on satoja vuosia vanha traditio, jossa heitetään pieniä lapsia temppelistä 15 metrin korkeudesta. Lapset otetaan vastaan alhaalla suureen lakanaan. Rituaalin uskotaan tuovan lapsille hyvää onnea ja se järjestetään aina joulukuussa. Vuosittain noin 200 lasta heitetään alas temppelistä. Lapset ovat yleensä alle kaksivuotiaita.

3. Hyppy köynnösten varassa

Vanuatulla Pentecost-saarella harjoitetaan rituaalia, jossa miehet hyppäävät 20-30 metriä korkeasta tornista pää edellä köynnöskasvi nilkkojen ympärillä sidottuna. Miesten hypätessä kyläläiset tanssivat ja laulavat. Hyppy muistuttaa benji-hyppyä, mutta turvavälineitä ei ole käytössä. Mitä korkeampi hyppy, sitä enemmän jumalat siunaavat hyppääjää hyvällä onnella.

4. Sormien leikkely

Papualla elävän Dani-heimon jäsenet leikkaavat irti sormiaan osoituksena surustaan hautajaisseremonioissa. Sormien leikkaaminen symboloi surua ja tuskaa, jota rakkaan menettäminen merkitsee.

5. Tuhkien syöminen

Yanomami-heimon jäsenet Etelä-Amerikassa uskovat, että ruumis on käsiteltävä tietyllä tavalla, jotta vainajan sielu saa rauhan. Ruumiit krematoidaan ja vainajan tuhkat sekoitetaan makeaan banaanista tehtyyn liuokseen. Surevat nauttivat tuhkista ja banaanista koostuvan juoman.

6. Kutistetut päät

Perussa ja Ecuadorissa elävät Jivaroan heimot ovat tunnettuja siitä, että he kutistivat kuolleiden päitä. He uskoivat, että vihollisen pään kutistaminen lamauttaa hänen henkensä, jolloin tämä ei pääse kostamaan. Rituaalin myös uskottiin siirtävän uhrin voiman tappajalle. Länsimaalaiset alkoivat ostaa kutistettuja kalloja 1800-luvulla, mikä lisäsi tappamista, sillä heimot halusivat vastata kysyntään.

7. Muurahaiskäsineet

Satere-Mawe-heimon jäsenillä Amazonilla on siirtymäriitti, jossa nuorten poikien on kerättävä luotimuurahaisia ja tehtävä niistä itselleen käsineet. Pojat pitävät käsineitä kymmenen minuutin ajan samalla, kun he tanssivat pitääkseen pistojen tuoman kivun poissa mielestään. Muurahaislaji on saanut nimensä siitä, että sen pureman aiheuttamaa kipua on verrattu luodin osumaan.

Kuva: YouTube