Suomalaiset saivat uuden huomionosoituksen maailmalta kun Spede valittiin lautapelihahmoksi.

Roxley-niminen kanadalaisyritys pyysi Twitter ja Facebook-seuraajiaan äänestämään uutuuslautapelinsä hahmoa. Yritys käynnisti Kickstarter-sivustollaan kampanjan hakeakseen rahoitusta Steampunk rally-pelin jatko-osalle.

Kyseeessä on strategiapeli, jossa pelaajat valitsevat hahmonsa tunnettujen keksijöiden joukosta. Tavoitteena on voittaa niin sanottu nopeuskilpailu itse laaditulla koneella jossa koneen eri osia voi käynnistää nopan lukemilla.

Nyt järjestetyssä kampanjassa ihmiset saavat äänestää Twitterissä ja Facebookissa jatko-osan promopakettiin neljää uutta hahmoa. Viimeisimpänä valittujen hahmojen joukossa on suomalainen Pertti ”Spede” Pasanen. Pelin alkuperäishahmoja ovat muun muassa Nikola Tesla ja Marie Curie.

Pasanen on tähän mennessä päihittänyt esimerkiksi kuuluisan Leonardo da Vincin.

Roxley

@roxleygames
And the winner of our submitted inventor contest is SPEDE PASANEN! The remaining seven competitors have one last chance to get the last spot in Steampunk Rally Fusion, so vote for your your favorite NOW at Boardgamegeek!

boardgamegeek.com/thread/2426767…

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pasanen tunnetaan parhaiten tuottamansa esittävän taiteen luojana sekä viihdemaailman moniosaajana, mutta oli myös keksijä. Hän teki lukuisia keksintöjä ja patentoi muun muassa venesuksen, joka on eräänlainen veneen iskunvaimennin. Lisäksi hän patentoi menetelmän ja laitteen mäkihyppyjen pituuden mittaamiseksi.

Lähde: NYT