Jos pelkäät, et ole ainoa, sillä yli 60 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa myöntää kärsivänsä samasta. Perjantai 13. päivän pelko oli tuttua jo historiallisessa Kreikassa, jossa sitä kutsuttiin nimellä ”paraskevidekatrisphobia.”
Tänä ”epäonnen päivänä” monet ihmiset välttelevät normaaleja rutiinejaan, kuten liiketoiminnan harjoittamista, lentämistä, tai jopa sängystä nousemista. On arvoitu, että tämä aiheuttaa maailmanlaajuisesti jopa miljoonien eurojen taloudellisia menetyksiä.
Yleisiin uskomuksiin kuuluvat mm. että Jeesus ristiinnaulittiin perjantaina 13. päivä ja että Juudas oli hänen 13. opetuslapsensa. Suuren vaikutuksen on tehnyt myös perjantaina 13.10.1972 tapahtunut lentoturma, jossa oli henkilökunnan lisäksi 45 Urugualaista matkustajaa, jotka kaikki menehtyivät.
Metropoli.net tutki asiaa tarkemmin ja törmäsi kerrassaan uskomattomaan sattumukseen. Kävi ilmi, että eräs vantaalainen tyttö nimeltään Sofia on syntynyt perjantaina 13. päivä klo 13:00 vuonna 2013.
Kysyimme Sofian vanhemmilta, onko harvinainen syntymäpäivä vaikuttanut heidän arkeensa jollakin tavoin, tai onko tyttö kohdannut erityisen huonoa onnea. Molemmilta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä: ”Sofia täyttää tänään 1,5 vuotta ja hänellä on enemmän rahaa tilillä, kuin meillä kahdella yhteensä!” Vanhemmat eivät suostuneet selittämään sen tarkemmin, miten näin oli päässyt käymään.
Jos itselläsi on kokemuksia aiheesta, voit jakaa niitä kommentoimalla alapuolelle.