Yhdysvalloissa koettiin suloinen hetki, kun 5-vuotias tyttö päätti käyttää lumikelkkaa varten säästämänsä rahat toisten auttamiseen.
Viime lokakuussa Jackie Oelfke kysyi tyttärentyttäreltään Sunshine Oelfkeltä, miksi hän tyhjentää säästöpossustaan kaikki rahat.
– Vien ne kouluun ostaakseni maitoa, tyttö ilmoitti päättäväisesti.
Isoisä selitti, että tytön koulumaidot on jo maksettu, mutta Sunshine kertoi, että hänen ystävänsä äidillä ei ole maitorahaa, joten hän maksaa ne.
Seuraavana aamuna Jackie vei Sunshinen kouluun ja näytti opettajalle, mitä tyttö on tuonut mukanaan.
– Minusta tuntuu aina pahalta, kun joudun sanomaan oppilaille ”ei” kun he pyytävät maitoa, opettaja Rita Hausher kertoi kohtaamisistaan varattomien oppilaiden kanssa ja liikuttui Sunshinen suloisesta eleestä.

– Haluan viedä rahani kouluuun, koska ystäväni haluavat maitoa ja minä haluan juoda sitä heidän kanssaan, Sunshine kertoo.
Suloinen teko kasvoi yhtä säästöpossua suuremmaksi, sillä Sunshinen perhe perusti hyväntekeväisyyskeräyksen, jotta koko luokka saisi maidot ilmaiseksi seuraavalla lukukaudella. Kuukaudessa on kerätty varoja anteliaiden ihmisten avustuksella jo yli 13 000 euroa.
– Kiitos Sunshinen kiltteyden, keräys kattaa nyt jokaisen oppilaan maitomaksut. Se tekee sydämeni erittäin onnelliseksi, opettaja Hausher iloitsee.
Lähde: Lifedaily