Iso-Britannian Maidstonessa sijaitseva ostoskeskus joutui muuttamaan joulukoristeluaan, kun huolestunut äiti Adele Keen teki valituksen. Ostoskeskuksessa on joulupukin maja, jonka koristeluihin kuului seinälle asetettu muovinen poron pää.
Keenin mukaan hänen nuori poikansa ”traumatisoitui” ja kysyi äidiltään, oliko joulupukki tappanut poronsa.
– Yritin jatkaa matkaa niin pian kuin mahdollista, ettei hän pelästyisi ja etteivät hänen porouskomuksensa murskaantuisi, äiti selitti.
Myös toinen shoppailija valitti poronpään olevan epäasiallinen. Nyt ostoskeskus onkin poistanut poron esillepanosta. Markkinointipäällikkö Suzie Brindle totesi:
– Joka vuosi joulupukin majalla on eri teema ja tänä vuonna se on keskiaikainen linna. Muovinen poronpää oli osa teemaa.
– Kuultuamme, että näyttely aiheutti huolta, poistimme koristeen kauppojen avaamisen jälkeen, mikä noudattaa turvallisuus- ja terveyssäädöksiä. Pyydämme anteeksi, jos olemme aiheuttaneet järkytystä, Brindle jatkoi.
Ostoskeskuksen vuosittaisella joulupukin luolalla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Osa ostoskeskuksen kävijöistä pitää koristelujen muuttamista turhana. Eräs shoppailija kirjoitti ostoskeskuksen Facebook-seinälle:
– Hänen ei tarvitse tuhota pojan unelmia, vaan ottaa vanhemman vastuu asian selittämisestä rationaalisesti.


Lähde: Sky News
Kuva: Twitter / John Austin