Pilvitallennustilaa tarjonnut yritys tuhosi asiakkaiden tiedostot – ihmiset raivoissaan

Varmuuskopiointi pilvitallennustilaan on nykypäivää, mutta ei välttämättä sataprosenttisen varmaa. Tässä tapauksessa palveluntarjoaja tuhosi lähes varoittamatta monien asiakkaidensa tiedostot.

Varmuuskopiointipalvelu CrashPlan for Small Business tarjoaa pienemmille yrityksille pilvitallennustilaa, mutta hiljattain se päätti kieltää lukuisia tiedostomuotoja, joita palvelussa ei voinut enää säilyttää.

Kiellettyjen tiedostotyyppien listalle päätyivät esimerkiksi ohjelmatiedostot ja virtuaalikoneiden levykuvatiedostot, kertoo The Register -sivusto.

Kiellettyjä tiedostotyyppejä koskeva tiedote ei kuitenkaan tavoittanut kaikkia asiakkaita ja ihmiset ovat kylväneet alla olevia katkeria palautteitaan muun muassa Reddit-palvelussa.

– Tämä päätös tuhosi juuri kopiot kahden vuoden ajalta ja historiaakaan ei ole enää saatavilla. En voi palauttaa mitään.

– Yrittääkö CrashPlan tehdä itsemurhaa?

– Yritin palauttaa varmuuskopioitani ja saan tuloksena nolla tavua dataa.

Useat CrashPlanin asiakkaat ovat kertoneet, etteivät he saaneet minkäänlaista varoitusta, joka olisi tämän kokoluokan muutoksessa ollut todella tärkeää.

– Palvelua ei ole suunniteltu jatkuvasti pyörivien käyttöjärjestelmien ja sovellusten varmuuskopiointiin, kertoo CrashPlanin omistavan Code42 Softwaren edustaja. Aiemmin suositusten tasolla ollut käytäntö otettiin näin ollen käyttöön pakkokeinoin.

Lähde: The Register

Kuva: Pixabay