Yhdysvaltojen Oklahoma Cityssä poliisi ampui Magdiel Sanchezin, 35. Yliajoa tutkineet poliisit lähestyivät Sanchezia lähellä miehen kotia. Syntymästään saakka kuuromykkä mies kykeni kommunikoimaan vain käsielein eikä voinut totealla poliisien käskyjä, minkä seurauksena poliisit ampuivat häntä. Toisella poliisilla oli ampuma-ase ja toisella etälamautin.
Sanchez kuoli tapahtumapaikalla. Naapureiden kerrotaan huutaneen poliiseille:
– Hän ei kuule teitä!
Poliisipäällikkö Bo Mathews totesi poliisien kuvitelleen olleensa uhattuina, sillä Sanchezilla oli käsissään keppi. Mathews ei tiennyt, kuinka monta laukausta tapahtumapaikalla ammuttiin, mutta niitä oli enemmän kuin yksi. Sanchezin ampunut poliisi Chris Barnes on sijoitettu hallinnollisiin tehtäviin tapauksen tutkimusten ajaksi.
Mathews ei osannut vastata kysymykseen, miksi Barnes käytti asetta etälamauttimen sijaan. Kummallakaan poliisilla ei ollut vartalokameraa.
Kävi ilmi, että itse asiassa Sanchezin isä oli se, joka oli osunut johonkin ja paennut paikalta, eikä hänen poikansa ollut auton kyydissä. Sanchezin isä oli osunut esineeseen eikä henkilöön. Isä on vahvistanut, että hänen poikansa on kuuro.
Sanchezin naapuri Julio Rayos todisti ampumista.
– Hän ei puhu eikä kuule, hän käyttää lähinnä käsieleitä. Se on tapa, jolla hän kommunikoi. Uskon, että hän turhautui yrittäessään kertoa heille, mitä tapahtui, naapuri päätteli.
Toinen naapuri Jolie Guebara kertoi kuulleensa viisi tai kuusi laukausta, ennen kuin hän katsoi ulos ja näki poliisit.
– Hänellä oli aina keppi, jonka kanssa hän käveli, sillä täällä on paljon kulkukoiria, Guebara valaisi.
Lähde: Metro
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen.)