Fabien Van Johnsonin, 22, äiti Mary löysi poikansa kuolleena perheen kodista Iso-Britannian Kentissä. Fabien oli alkanut käyttää runsaasti lisäravinteita ja proteiinijauhetta kasvattaakseen lihaksiaan.
Mary oli huolestunut poikansa proteiinilisien ja tablettien käytöstä.
– Hän alkoi ostaa paljon vitamiinitabletteja ja proteiinijauheita viime vuonna kasvattaakseen massaa, äiti kertoi.
Nuori mies oli haaveillut armeijaan liittymisestä ja haki viime vuonna lääkintämiehen virkaan, mutta ei tullut valituksi. Äidin mukaan Fabien yritti kasvattaa painoa ja massaa parantaakseen mahdollisuuksiaan päästä armeijan riveihin.
Kuolemansyyntutkija Ian Goldup totesi, ettei voinut sulkea pois mahdollisuutta, että proteeinilisät vaikuttivat pojan kuolemaan. Hänen mukaansa Fabienin lisääntynyt proteiinilisien käyttö ”näytti kuuluvan asiaan” liittyen nuoren miehen kuolemaan.
Fabienin tapaus ei ole ensimmäinen kerta, kun ravintolisiä syytetään osallisuudesta nuoren henkilön kuolemaan. Australialaisen Meegan Heffordin kuolema nousi aiemmin tänä vuonna otsikoihin, kun hän menehtyi proteiinin yliannostukseen. Naisella oli diagnosoimaton lääketieteellinen tila, joka esti hänen kehoaan hajottamasta proteiinia.
Lähde: Daily Star