Tänään torstaina 31.8. Radio KLF sulkee lopullisesti radio-ohjelmansa toimituksen ja musiikki hiljenee. Kanavan taustavoimien mukaan immateriaalioikeuksista, käytännössä tässä nimen käyttämisestä on päädytty ratkaisuun, ettei jatketa.
Radion ohjelmajohtaja uskoo radiotoiminnan vielä jatkuvan tulevaisuudessa langattomien yhteyksien laajentuessa, mutta radio tulisi kuitenkin tällöin suunnatuksi keskemmälle Eurooppaa, ja nimenmuutos tulisi kyseeseen. Kuten moni on sanonut: KLF ei enää silloin ole KLF.
Alla ohjelmajohtajan tiedote kanavan lopettamisesta.
”Muutoksissa, kuten niin useinkin, ei ole kipua, on vain voittoja. Jonka tietäisi Sarasvuo jo aamu-uinnillaan, jos vain keksisi yhtä puolittaisen sananhelinän, joka silti tuntui hyvältä.
Voittoja todellisuudessa voi mitata. Radio KLF:n noustua vuosia sitten, ihmiset löysivät toisensa uudelleen, uusia ystäviä ja myös laajan KLF-yhteisön. Sekä tietysti pirteän konemusiikkia soittavan radiokanavan, joka kulki mukana pitäen kuulijan turvassa omassa maailmassaan, korosti kuulijansa hetket, antaen hänen kokea ja jakaa arjen hymyn -tai kyyneleet. Kun se sinulle on sopinut.

Wall-E

Radiokanavamme virtajohdot irrotetaan ja ne viedään Wall-E:n syötäväksi minuuttia ennen puoliyötä. En ole nähnyt tätä elokuvaa kahden robotin rakkaudesta, mutta studiolaitteiston päällä oleva pöly ja tuo tippaleivän hahmoinen piuhakasa, kielivät vuosien symbioosista, toisen elektronisen piirin tehdessä ohjelmaa, toisen valvoessa sen elossapitojärjestelmää.
Kanavan kaikkein läheisimmät liitokset erotetaan toisistaan 30 sekuntia vaille puolen yön. Voimme syöttää myös ne Wall-E:lle. Rikomme hätäsuojat, irrotamme varavirrat, ja rappioromanttisesti he jotka pitivät toisistaan huolta, myös antavat kuoliniskun. Audiopiirien tyhjentyessä, kaikki on sadasosasekunnissa kadonnutta – yhtä nopeasti kuin se tulikin.

KLF Godspeed – jäähyväisbileet

Viimeinen iltamme on täynnä yllätyksiä kello 22 ja 24 välillä. Se on se koskettavin hetki, kun kuvittelemme kaikki olevamme hetken yhtä.
Ota askel, lähesty lähimmäistäsi, ja näetkö jo vieneesi kätesi suomalaisittain lähelle toisen kättä, kuin bussin roskikseen työnnettynä.
Olemme jo julkistaneet illan ohjelman somessa ja sitä täydennetään. Helpoimmat kuuntelulinkit löytyvät KLF:n Facebookryhmästä www.fb.com/radioklf

Re-cycle

Musiikista en halua puhua liikaa, jottei illuusio katoa hyvistä tyypeistä hyvällä musiikkimaulla. Mutta historia toistaa itseään. Tai no… ekäpä se historia toistuu useimmiten omista ratkaisuistasi, kun uitat 3 promillen Titanikkisi itiöviljelmän perälle höyrystymään, ja kummastelet myöhemmin, miten tässä taas näin kävi. Mutta historia kirjoittaa uudelleen usein musiikkia.
2000-luvulla oli hämmentävää kasvun aikaa. Sinä aikana Radio KLF sai Suomen suurimmat kaupungit ja alkoi suoltaa niiden FM-lähettimiin Retroperjataita. Okulle lämpimät terkut toki. Mutta näistä FM-tötteröistä levittyi kansalle juuri sitä ihteensä, joka nurkkaan ja saarelmaan, Eerikinkadulle ja Lohjan ABC:lle ysäriä, retroilua sekä eurodancea, vuodesta 2005. Plus vielä samalla muotilla sipaistiin sama matsku myös KLF:n kansallisesti kuunnelluimpaan nettiradioon.
Ja yhtäkkiä Haddaway lähti soimaan. ”What is love”.
Sen piti olla vitsi!
Siis vitsi on sellainen, kuten ”Haters gonna hate, potatoes gonna potate” – mutta Haddyssa oli tuolloin paljon anarkiaa. DJ SASH vietiin 2006 yökerhoon jossa oli Ug-meno. ”Equador” ja ”What Is Love”.
Ja hei, kuka helvetti nyt soittaisi eurodancea radiosta ja kuka sitä kuuntelisi. Ja oltiin molemmat väärässä.

KLF rip & beef

Sain olla 2000-luvulla kanavan sisällä niin etuoikeutetussa asemassa ja edelleen kiitollisena siitä, miten vierestä sain sitä katsoa ja yrittää ymmärtää, miten yhden pienen radion suosio lähti puskaradioiden piiloista alle vuodessa ns käteen jossa ei ole hanskaa. Ja miten se yhtäkkiä se soi takseista kuntosaleihin ja liikekeskuksiin. Muutos oli niin suuri, että jopa Kaupallisten Radioiden Liiton katsoi asiakseen pakko mitata meidät, siis gallupoida ihmiset, että mitäs vittua sitten taas.
Radiokanava KLF:n nousuun oli paljon syitä, oikea aika, musiikki, puskaradio, yhteisö, laumahenkikin, yhteistyökumppanit sekä tekemisen into, ja lopulta Sedu Koskisen nopea ymmärrys crosspromoon Onneloissa. Hän otti hetkestä kiinni, ja sen hetken lensimme kaikki. Se mahdollisti mm KLF-kokoelmalevyn julkaisun, yhteensä viiden. Ne oli ihan ok. Kun CD-soittimia vielä oli.
Sen verran taksin takapenkille vielä. Teimme sitä aika useinkin. Matkattiin iltasella taksilla yöllä kotiin, ja läppäri sylissä vaihdoimme taksin takapenkillä kuskin lempikanavan biisejä. Hauskaa aikaa. KLF oli kaikkialla.

Tänään illalla radiossa: KLF Godspeed – jäähyväisjuhlat. Illan tarjoaa Metropoli.net

Katso somesta soittoajat ja ohjelmat: www.fb.com/radioklf

Vinkit kuulijalle radiokanavan alasajossa

1. Graafiselta puolelta vinkataan, että Radio KLF:n Facebook- ja Instagram-sivut jäävät toistaiseksi parkkiin, mutta jos haluat vielä ladata KLF:n somesta jonkin sinulle tärkeän kuvan, tee se mahdollisimman pian.
2. Tekiikkaosastolta tietona, että kanavan päättyessä kuulijamäärät saattavat kertautua viimeisenä päivänä, ja ruuhka uhkaa tukkia palvelimet. Näin etenkin ilta-aikaan. Mutta hengitä rauhassa, pelasta ensin itsesi ja sitten lähimmäisesi. Me lähetämme vain bittivirtaa, ja tuollaiset ns. ”viimeisen työillan kaatumiset” ovat pala suomalaista kansanperinnettä. Joten voit jatkaa jonottamistasi keltaisen lattiateipin teipin takana, hakea kasvot ilmeettömänä uuden numerolapun 16 edellä sinua, ja odottaa tulevaksi hoiva-alan harjoittelijaa, joka lähettää saman kutsun ensi viikolla. Homma on ok.”