Ranskalainen konservatiivipoliitikko Eric Woerth väittää sinnikkäästi Twitterissä julkaisemaansa vuorikiipeilykuvaa aidoksi, vaikka se on aivan selvä väärennös.

Kuvassa Woerthin takista roikkuu nauha lähes vaakasuorassa vuorta kohti, taustalla näkyvät ihmiset kävelevät lähes vaakasuorassa ja köysinippukin lojuu lumessa täysin luonnottomasti.

Woerth ei suostu myöntämään kuvaa huijaukseksi eikä ole edes poistanut sitä tililtään. Iltalehti kertoo, että Woerth on pöyristynyt kuvan saamasta arvostelusta ja väittää itsepintaisesti, että kuva on aito eikä sitä ole muokattu millään tavalla. Hän on jopa syyttänyt asiasta uutisoineita tiedotusvälineitä ”epäammattimaisuudesta”.

Woerth on saanut huijaukseen mukaan jopa Jean-Franck Charlet -nimisen kiippeilyoppaan, joka väittää ottaneensa kuvan ja että sen kuvakulma on oikea.

Woerth oli Chantillyn pormestari vuosina 1995–2017 ja Ranskan budjetti- ja työministeri vuosina 2007-10. Hän erosi UMP-puolueen rahastonhoitajan paikalta syyttäjänviraston aloitettua tutkinnan selvittääkseen väitteet Nicolas Sarkozyn presidentinvaalikampanjan rahoituksesta. Woerth kiisti kyseiset väitteet ja sanoi niitä solvaukseksi.

Nyt Woerth on tehnyt paluun politiikkaan, mutta huijauskuvan itsepintainen puolustaminen tuskin ainakaan kasvattaa miehen kannatusta.

Alla Eric Woerthin ”vuorikiipeily”twiitti.

Ylin kuva: Wikimedia Commons

Vuorikiipeilykuva: Twitter / Eric Woerth