Epäilyksen alaisena oli aluksi vain yksi ruotsalaisnainen, mutta viranomaiset saivat jupakan yhteydessä kiinni myös kaksi muuta naista.

Viranomaiset pääsivät aluksi 35-vuotiaan ruotsalaisnaisen jäljille, joka oli pahoinpidellyt 8- ja 14-vuotiaita lapsiaan seksuaalisesti ja kuvannut teot videolle. Kaksi naista jäi viranomaisten haaviin, mutta kolmas epäilty, viiden lapsen äiti, pakeni neljän lapsensa kanssa. Hänestä annettiin kansainvälinen pidätysmääräys.

Tutkijat jäljittivät karkurin perheineen ensin Maltaan ja sitten Espanjaan, jossa paikalliset vartijat pidättivät naisen saatuaan perheen olinpaikasta vihjeen Ruotsin poliisilta. Vartijat löysivät myös todisteita hyväksikäytöstä.

Yksi pakosalla olevan naisen tyttäristä oli ladannut kuvasisältöä sosiaaliseen mediaan ja viranomaiset olivat pääseet kuvan avulla heidän jäljilleen.

Espanjan sosiaaliviranomaiset ottivat lapset huostaansa siihen asti, kunnes heille löytyy uusi koti Ruotsista. Perheenäiti sai Ruotsissa kuuden vuoden vankeustuomion.

Tutkinnan yhteydessä pidätettiin myös kolme miestä, jotka olivat ostaneet hyväksikäyttövideoita.

Lähde: Metro

Kuvituskuva: Pixabay