Oulunsalosta kotoisin oleva laulaja Saara Aalto on menestynyt melko hyvin suomalaisissa laulukilpailuissa. Hän sijoittui kolmanneksi vuoden 2007 Talent Suomi -kilpailussa, toiseksi vuoden 2011 Suomen euroviisukarsinnoissa ja toiseksi The Voice of Finland -kilpailussa vuonna 2013. Voittoa ei ole Suomesta tullut, vaikka 29-vuotiaan naisen laulajantaidot ovat todellista maailmanluokkaa. Saara ole solminut koti- eikä ulkomaista levytyssopimusta, joten hän pystyi osallistumaan Britannian The X Factor UK -kilpailuun.

Saara on kertonut haastatteluissa pyrkineensä koelauluun, koska halusi tietää mihin hänen rahkeensa riittävät, varsinkin tiukkana tuomarina tunnetun Simon Cowellin edessä. Ja kyllähän ne riittivät.
saara-aalto-x-factor-uk
Nauravainen ja pirteä Saara oli valinnut koelaulukappaleekseen Sian vaativan ”Chandelier”-kappaleen, jonka tunteellinen esitys meni suoraan tuomareiden ja katsojien sydämiin, ja sai tuomari Nicole Scherzingerin lähes twerkkaamaan.
– Takapuoleni haluaa taputtaa sinulle, Scherzinger hihkui esityksen jälkeen.
Saara meni kirkkaasti jatkoon ja hänen koelauluvideotaan on katsottu YouTubessa enemmän kuin yhdenkään muun kanssakilpailijan. Saaran videota on katsottu muutamassa päivässä jo yli 2 miljoonaa kertaa. Toiseksi katsotuin on noin 1,8 miljoonalla katselukerralla Christian Burrows, joka esitti tunteellisen, kuolleelle veljelleen kirjoittamansa laulun. Muut koelalut ovat saaneet joitakin satoja tuhansia katselukertoja.
Suomalainen Saara Aalto on siis ainakin koelauluvideon latauskertojen perusteella The X Factor UK:n epävirallisen avauskierroksen voittaja. Katso alta Saaran vaikuttava esitys, joka hurmasi brittiyleisön!

Sub-kanava esittää The X Factor UK:n uutta tuotantokautta lokakuusta lähtien.