Eläimet saattavat joskus vaistota, kun jotain on vialla. Keskellä yötä omistajansa herättänyt labradorinnoutaja Kira oli pariskunnan suojelusenkelinä, kun se herätti pariskunnan vaimon pissaamalla tämän päälle.

Herätys oli taatusti varsin epämiellyttävä, mutta se oli samalla sankariteko. Sinna Suhonen oli herätellyt miestään, tarkoituksenaan vaihtaa lakanat, mutta samalla hän huomasi miehensä olevan varsin heikossa kunnossa.

Diabetesta sairastava aviomies Juha Suhonen heräsi lopulta ja pystyi nousemaan omin avuin ylös vuoteesta. Juhan tila parani syömisen myötä, kun verensokeri alkoi kohota.

– Muistan, kuinka minua pyörrytti ylös noustessa. Mittasin verensokerin, ja mittari näytti low-tilaa, mikä tarkoittaa, ettei sokeria ole enää paljoa veressä, Juha kertoo öisistä tapahtumista Ilta-Sanomille.

Diabetes on ollut jo yli 20 vuotta osa Juhan elämää. Liian alhainen verensokeri voi aiheuttaa kouristelua tai kooman ja pahimmassa tapauksessa se voi johtaa jopa kuolemaan.

– Uskon, että Kira halusi herättää minut hyvästä syystä. Aikaisemmin yön aikana Kira ravasi ympäri makuuhuonetta, kun yleensä se nukkuu todella levollisesti. Kira on todella rauhallinen koira ja ei ole pissannut sisälle enää aikoihin, kertoo Sinna.

Sinna kertoi Ilta-Sanomille, että Kira on myös aikaisemmin haistellut Juhaa, huomatessaan verensokerin laskemisen.

– On hyvä tietää, että jos verensokeri laskee yöllä alas, niin äärimmäisessä tilassa koirakin alkaa reagoimaan. Voin hyvin pitkälti nukkua yöni rauhassa, toteaa Juha.

Lähde: Ilta-Sanomat

(Kuvan koira ei liity tapaukseen)

Kuva: Pixabay