Selviytyjät-kilpailun finaali esitettiin Nelosella sunnuntai-iltana (5.12.). Kilpailun voiton vei juontaja ja vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen.

– Minulla on epätodellinen olo. Olen shokissa. En voi uskoa, että voitin. 36 päivää on ohi. Tässä on ollut niin paljon kaikkea. Olen häkeltynyt, Shirly Karvinen kommentoi heti voittonsa jälkeen tv-kameroille.

Kilpailussa toiseksi sijoittui muusikko Paul Elias ja kolmanneksi fitnessin maailmanmestari Eveliina Tistelgren. Selviytyjät-voitto kasvatti Shirlyn rahapussia 30 000 eurolla.

Selviytyjät Suomen Instagram-tilillä on julkaistu kuvat finalistien muodonmuutoksesta kilpailun aikana.

Shirly myönsi syksyn alussa Metropolille Selviytyjät-sarjan kuvausten olleen hänelle opettavainen, silmiä avaava kokemus. 

– Sen jälkeen olen panostanut omaan aikaan ja palautumiseen. Lisäksi kuvausten jälkeen jätin lihan syömisen kokonaan ja olen opetellut tekemään kasvisruokia. Se on vaatinut opettelua. Lihan jääminen ruokavaliosta on oikeastaan ainoa asia, joka on jäänyt täysin elämään kuvausten jälkeen, Shirly kommentoi Metropolille.

Shirly valmistautui kilpailuun treenaamalla personal trainerin kanssa. Lisäksi hän katsoi taksimatkalla lentokentälle puolikkaan YouTube-videon, jossa opetettiin tekemään tuli.

– Ostin myös palapelin, jota kokosin todella huonolla menestyksellä. Se oli liian haastava minulle. 

– Personal traineri veti minulle ihan kunnon treenejä, jotka kasvattivat kuntoani. En voi sanoa, että treenasin mitenkään ihan hirveästi. Yritin henkisesti valmistautua siihen, että ihan mitä tahansa tulee vastaan, niin kestän sen.

Shirly koki sopeutuneensa yllättävän hyvin alkeellisiin olosuhteisiin. 

– Minulle ei tuottanut vaikeuksia se, ettei ollut mitään hienouksia. Minusta oli ihanaa, kun ei tarvinnut miettiä miltä näyttää. Se oli vapauttavaa ja yllättävän terapeuttista. Siellä oli ok pyöriä likaisena. Me kaikki haisimme yhtä pahoille.

Lue myös:

Shirly Karvinen avautui seksuaalisuudestaan – valtava palautemäärä yllätti: ”Menin sanattomaksi!”