Perinteinen itsenäisyypäivän juhlavastaanotto on peruttu tämän vuoden osalta. Asiasta ilmoittaa tasavallan presidentinkanslia.

Presidentti Sauli Niinistö on julkaissut omalla Twitter-tilillään tiedotteen, jossa kerrotaan Linnan juhlien peruuntumisesta. Niinistö perustelee päätöstä pahenevalla koronatilanteella. Vaikka rokotekattavuus on korkea, näyttävät koronatartunnat lisääntyvän vauhdilla.

Tiedotteessa presidentti Niinistö pahoittelee ikävää tilannetta. Lohdutukseksi hän lupaa, että tämän vuoden kutsutut pääsevät juhlimaan ensi vuonna.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

– Viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan Presidentinlinnan juhlavastaanoton 6. joulukuuta 2021. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu, tiedotteessa todetaan.

– Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille tulemme lähettämään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

Tiedotteen lopussa Niinistö peräänkuuluttaa vastuullisia toimia ”kaikissa arkielämän eri tilanteissa”.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Koronalle altistunut Sauli Niinistö – ”Palaan normaalirytmiin, ei koronaa”

Jenni Haukio paljasti iloisen perheuutisen – kuva kerää onnitteluja!