Kun uteliaisuus saa vallan ja työkalut sen hillitsemiseen ovat olemassa, niin tällaista saattaa tapahtua.

Vice.comin Motherboard on saanut sisäpiirin tietoa Snapchatin entisiltä työntekijöitä koskien palvelun käyttäjien vakoilua. SnapLion-niminen sovellus mahdollistaa lukuisten työntekijöiden pääsyn asiakkaiden tietoihin, kuten puhelinnumeron, sähköpostin ja tallennettujen snap-viestien lukemiseen. Snapchatin neljä entistä työntekijää ja yksi nykyinen työntekijä paljastivat asian.

SnapLion kehitettiin lähinnä kiusaamis- ja häirintätapauksien varalta, mutta tarvittaessa viranomaisten on saatava tietoja verkkopalvelulta tuomioistuimen päätöksen nojalla. Häiriköiden varalta palvelussa on erillinen turvatiimi, joka selvittää tarvittaessa heidän tietojaan. Tiedonsaanti ei kuitenkaan rajoitu vain turvatiimiin, vaan myös tavalliset asiakaspalvelijat pääsevät käsiksi asiakkaiden salattuihin tietoihin.

Mahdollisista väärinkäytöistä ei ole olemassa riittävän hyvää tiedostolokia, sillä SnapLionin käytöstä ei kerätty tarpeeksi tietoa vuosia sitten, jolloin sen väärinkäytökset ovat tapahtuneet.

Snapchat ei suoraan kiistänyt Motherboardin väitettä asiakkaiden tietojen tutkimisesta, mutta yritys vakuutti, että asiakkaiden yksityisyys on sen ykkösprioriteetteja ja SnapLionia pääsevät käyttämään vain ne tahot, jotka tarvitsevat sitä työnsä ohella.

Lähde: Vice

Kuva: Pixabay