Fitnesstähti Sofia Belórf kertoi MTV Uutisten haastattelussa olevansa syytön ja uskovansa vakaasti myös puolisonsa Niko Ranta-ahon syyttömyyteen.

Suomen laajimman huume- ja dopingrikosvyyhdin käsittelyssä puolustus sai puheenvuoronsa eilen Helsingin käräjäoikeudessa. Vyyhdissä on syytettynä yhteensä 54 henkilöä, joista pääsyytettyjen joukkoon kuuluvat Ranta-aho ja entinen Cannonball-liivijengin johtaja Janne ”Nacci” Tranberg. Molemmille vaaditaan 13 vuoden maksimivankeusrangaistusta.

Ranta-ahoa syytetään törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista sekä Belórfin pahoinpitelystä. Belórfia syytetään kahdesta rahanpesurikoksesta sekä yhdestä huumausainerikoksesta.

Belórf kertoi puolustusasianajajansa Paul Perovuon kanssa MTV uutisten haastattelussa kantojaan tapaukseen. Häntä nauratti vieressä, kun Perovuo tylytti mediaa vääränlaisesta otsikoinnista.

Belórf vakuuttaa, ettei ole tiennyt puolisonsa epäillystä rikollisesta toiminnasta.

– Siihenhän se mun syyttömyys perustuu, kun en ole ollut tietoinen näistä epäillyistä teoista, Belórf sanoi MTV:lle.

Belórf vakuuttaa uskovansa yhä myös Ranta-ahon syyttömyyteen.

– Mulle hän on edelleen syytön, kunnes toisin tuomitaan. Tietysti tämä koko vyyhti on mulle järkytys, mutta en lähde tuomitsemaan ketään. Se ei ole mun tehtävä, onneksi, Belórf totesi.

Vyyhdissä on syytettyjen penkille joutunut myös sivuhaaran myötä muusikko Samu Haber huumausainerikoksesta. Hän on myöntänyt käyttäneensä viime kesänä Ruisrockin jatkoilla noin 0,2 grammaa kokaiinia, kun syytteen mukaan hän olisi käyttänyt 5 grammaa. Haber on sanonut häpeävänsä huumeiden käyttöään ja pyytävänsä sitä julkisesti anteeksi.