Diili-ohjelman voittajana koko Suomelle tunnetuksi tullut Sointu Borg kertoo ensimmäistä kertaa julkisuudessa paniikkihäiriöstään. Borg avautuu aiheesta Roope Salmisen luotsaamassa Kolme käännekohtaa -podcastissa.

Borgin paniikkihäiriö alkoi vuonna 2017, kun hän oli 25-vuotias. Nainen oli matkalla palaveriin, kun koko hänen vasen puolensa valahti tunnottomaksi. Hän luuli saaneensa avioverenvuoden.

– En saanut happea, pyörrytti, kutsuttiin ambulanssi. Se oli aika paha, minä kouristelin ja kaikkea, Borg kuvailee tilannetta Salmisen podcastissa.

Aluksi Borgin oli vaikea uskoa, että kyseessä oli aivoverenvuodon sijaan paniikkikohtaus.

Pian Borg alkoi pelkäämään, milloin kohtaus iskee uudelleen.

– Mitä enemmän pelkäät paniikkikohtausta, sitä pahemmin se sinuun iskee, Borg toteaa.

Kaksi vuotta Borg kamppaili paniikkihäiriönsä kanssa, kunnes lopulta hän onnistui saamaan sen kuriin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nykyään Borg osaa katsoa koko paniikkihäiriötä täysin uudesta näkökulmasta. Vaikka kokemus oli raskas, ajattelee hän sen olleen myös suuri siunaus. Mielenterveyden järkkyminen sai hänet tekemään elämässä merkittäviä muutoksia.

– Jouduin oikeasti sukeltamaan aika syvälle omaan ahdistukseen, että miksi minun kroppani antaa tällaisia hälytysmerkkejä.

– Jos en olisi saanut tätä paniikkikohtausta, olisin elänyt unessa. Olen aina vähän pienentänyt itseäni ihmisten seurassa, mutta olen opetellut siitä pois. Minulla on lupa loistaa yksin ja yksilönä. Nyt uskallan tehdä sitä, Borg summaa.

Lue myös:

Sointu Borg kertoi menneisyydestään ja haaveistaan – ”Olen jopa vähätellyt sitä”

Sointu Borg avautuu rehellisesti julkisuudesta – ”Se on kyllä paskin neuvo”