suvi-pitkanen-raskaus-selfie
Suvi Pitkäsen raskaus on 33. viikolla ja raskaushormonit koettelevat kiireisen yrittäjän ja kolmivuotiaan tytön äidin arkea.
Suvi avautuu blogissaan normaalista arkipäivästään, jonka raskaus sekä uhmaiässä oleva tytär tekevät tavallista haastavammaksi. Suvi paljastaa olevansa huonosti nukutun yön ja tyttären vastahakoisten aamutoimien jälkeen aivan loppu jo yhdeksältä aamulla, jolloin täytyy lähteä koko päiväksi töihin. Töissä Suvi kertoo olevansa väsynyt ja ajoittain jopa epätoivoinen, mutta selviytyy päivästä sisulla. Paineet eivät kuitenkaan hellitä töidenkään jälkeen.
– Kun istahdan päivän päätteeksi autoon, ei voi tietää itkenkö vai nauranko.. Vai kenties oksennanko vai raivoanko, Suvi kertoo.

– Todella saa hillitä itsensä että pää pysyy kasassa enkä raivoa tai itke ihan joka sekunti. Tällä luonteella itsensä hillitseminen vaatii todella laskuja nollasta sataan ja takaperin, happihyppelyitä ja hetken hiljentymisiä.
Suvi ei ole tilanteessaan aivan yksin, sillä hänellä on apuna Marko-miehensä, mutta häntä kuitenkin huolettaa, miten hän tulee pärjäämään synnytyksen jälkeen uhmaikäisen ja vastasyntyneen kanssa. Suvi sanoo aikovansa selviytyä viimeisistä viikoista ennen äitiyssloman alkamista itsehillinnän ja säännöllisen liikunnan avulla, mutta haluaa tietää miten äidit joilla on vielä enemmän lapsia selviävät vastaavassa tilanteessa.
– Seuraavan lausahduksen jälkeen minut leimataan varmasti idiootiksi mutta kyllä on pakko ihmetellä ääneen niitä kolmen + lapsen perheenäitejä jotka tekee töitä. Miten te selviätte? Mulla on sellainen tunne että me palkataan lastenhoitaja jo ihan näiden kahden kanssa jos tässä tarkotus on töitä tehdä 😀 Elämä uhmaikäisen kanssa viimeisilläään raskaana on jo todella uuvuttavaa ja oikeasti haastavaa kun on vaativa työ. Miten ihmeessä selviän muuten vastasyntyneen ja uhmaikäisen kanssa?
Lue koko kirjoitus ”Päivä (raskaus)hormonien huuruisesta elämästä” Suvi Pitkäsen blogista!