Samaan aikaan kun Suomessa tuskaillaan valtion operoiman VR:n peruuntuneita junavuoroja, Japanin Hokkaidon saarella yksi matkustaja nauttii poikkeuksellisen hyväsydämisestä junatoiminnasta.
Kami-Shiratakin juna-asema on ollut toiminnassa reilut kolme vuotta, mutta ajan kuluessa matkustajamäärät ovat laskeneet dramaattisesti aseman syrjäisen sijainnin vuoksi, ja Japanin valtiollisen junayhtiön johto päätti sulkea aseman. Päätös kuitenkin pyörrettiin, kun johto kuuli junalinjan ainoan matkustajan tarinan.
Aseman ainoa matkustaja on koulutyttö, jonka kouluun pääsyn mahdollisti ainoastaan kyseinen junalinja. Rautatieyhtiön johto inspiroitui tytön tarinasta ja päätti jopa muuttaa junan aikatauluja hänelle sopivammiksi.
Linjaa päätettiin jatkaa siihen asti, kunnes tyttö valmistuu koulustaan tämän vuoden maaliskuussa.
Vaikka linja lopetetaan tytön valmistumisen jälkeen, päätös juna-aseman ja linjan toiminnan jatkamisesta vain yhden matkustajan tähden osoittaa kunnioitettavaa venymistä ja inhimillisyyttä valtion omistamalta jättiyritykseltä. Päätös on myös saanut huomattavan paljon positiivista nettipalautetta sekä Japanin valtiolle että sen operoimalle valtiolliselle rautatieyhtiölle.
– Jokaisen järkevän hallituksen tulisi ymmärtää maansa opiskelijoiden akateeminen, taloudellinen sekä poliittinen arvo, yksi kommentoijista sanoi.
Kenties täällä Suomessakin voitaisiin ottaa oppia japanilaisen koulutytön inspiroivasta tarinasta.
 
Lähde ja kuva: MSN News, The Philippine Star