Tapani ”Tape” Valkonen palasi viikko sitten Saksan Mister Universum -kisoista palkittuna – mutta ilman kirkkainta kruunua. Vuodesta 1970 hänellä on ollut unelma voittaa jonain päivänä samainen kilpailu kuin Arnold Schwarzenegger tuolloin voitti. Tällä kertaa hänen unelmansa oli lähempänä kuin koskaan hänen tullessaan hopeasijalle. Hopea on Tapelle kuitenkin hävitty kulta, mutta ensi vuonna yritetään taas hieman kovemmin. Se on sisua omistaa elämänsä tavoitteelleen.
Tapen vaimon Tiina Jylhä on parhaillaan Thaimaassa kilpailemassa Viidakon tähtöset -sarjan kolmannen tuotantokauden kuvauksissa muiden julkkiskaunottarien kanssa. Likimain kaikki Tiinan kilpailijat ovat häntä puolta nuorempia, mutta Tape ei epäile hetkeäkään vaimonsa voittoa kisassa.
– Tiina on nyt viisikymppisenä paremmassa kunnossa kuin kaikki muut kisaajat yhteensä, täräyttää Tape tiukasti.
– Tiina on tiukan treenin ja ruokavalion ansiosta paremmassa kunnossa kuin koskaan elämänsä aikana. Nykyinen kauneusihanne on selkeästi hiljalleen muuttumassa perinteisestä ”laihasta läskistä” kohti terveen lihaksikasta fitness-vartaloa. Tiina tulee todistamaan myös sen terveellisyyteen ja fyysiseen kuntoon positiiviset vaikutukset, Tapee sanoo.
Tapen tulevan talven suunnitelmiin kuuluu myös suomalaisen kehonrakennuksen kehitystyö järjestötasolla. Hän työstää W.A.B.B.A. (World Amateur Body Building Association) Finland -liiton vakiinnuttamista ja työskentelee ensi kesänä järjestettävien kansainvälisten Finnish Opening -kehonrakennuskisojen parissa, joiden yhteydessä tullaan kilpailemaan Suomen mestaruudesta. Tape uskoo, että aiemmin käytännössä yhden alan urheiluseuran käsissä ollut monopoli Suomessa kaipaa kilpailutusta ja uudistusta, jota W.A.B.B.A tarjoaa. W.A.B.B.A ei pyri rajoittamaan jäsentensä osallistumista vain oman järjestön järjestämiin kisoihin, vaan päinvastoin kannustaa vapaaseen, rajoittamattomaan kilpailemiseen eri seurojen kisojen kesken.
Suomi tuntuu viime vuosina hurahtaneen fitness-urheiluun. Julkkikset, muotiblogaajat ja tavalliset ihmiset Facebookissa tuntuvat jokainen päättäneen ottaa tavoitteekseen unelmien kropan tavoittelemisen – ja onnistuvatkin siinä. Suomesta on tullut viime vuosina lisääntyvissä määrin maailmalla menestyviä fitness-kaunottaria. Sofia Ruusila menestyi viikko takaperin ensin Saksassa tulemalla kolmanneksi omassa sarjassaan, ja viime viikonloppuna hän voitti Las Vegasissa tittelit Fitness Model America 2013 ja MS. Bikini America 2013. Muita menestyjiä ovat mm. Janni Hussi, Elina Tervo, Else Lautala, Tea Huuhka ja Minna Paler.
Suomi noteerataan tällä hetkellä yhdeksi kovimmista kilpailijamaista fitness- ja kehonrakennuspiireissä. Mikä on suomalaisten salaisuus? Tapen mielestä vastaus on suomalainen sisu. Kun jotain oikeasti päätetään, kesken ei jätetä. Nykypäivänä ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa ja tietoa on helposti saatavilla internetin kautta. Tape muistuttaa että seurojen puoleen kannattaa kääntyä varsinkin, jos kilpaileminen harrastuksen parissa kiinnostaa.
W.A.B.B.A. Finland
Kuvassa Tape vasemmalla.
[button1 url=https://www.betsafe.com/fi/specialoffers/seven-deadly-sins?utm_source=BS-FI-13Q4-Online%20eComm&utm_content=BS-FI-131114-7DEADLYSINS-728X90-ALT1A-NOLOOP&WT.mm_source=BS-FI-13Q4-Online%20eComm&WT.mm_medium=Standard%20Banner&WT.mm_content=BS-FI-131114-7DEADLYSINS-728X90-ALT1A-NOLOOP&WT.mm_campaign=&WT.tsrc=MediaMind]VOITA RALLIAUTO OMAKSI TÄÄLTÄ![/button1]