Lauantai-iltana kruunattiin Lontoossa uusi Miss Maailma, joka on jamaikalainen 23-vuotias Toni-Ann Singh.

Toiseksi kilpailussa sijoittui ranskalainen Ophely Mezinoja kolmanneksi intialainen Suman Ratangsih Rao.

Miss Maailman loppukilpailussa oli mukana 111 maata. Suomen kohuedustaja Dana Mononen, 19, ei sijoittunut 40 parhaan joukkoon.

Normaalisti Miss Maailma -kilpailussa Suomea edustaa Miss Suomen 2. perintöprinsessa, joka oli tänä vuonna Riikka Uusitalo. Marraskuun alussa nousi kohu, kun Miss Suomi -organisaatio ilmoitti yllättäen, että Suomea edustaakin Dana Mononen, joka ei ollut mukana edes Miss Suomi -kisan finaalikymmenikössä.

– Meillä oli ajatuksena pitää tänä vuonna välivuosi Miss Maailmasta. Siitä Riikallekin infottiin, että etsitään vaikka jotain muuta hänelle, Sunneva Kantola kertoi marraskuussa Ilta-Sanomille.

Miss Suomi -kilpailun omistavan Kantolan mukaan Miss World -organisaatio kuitenkin halusi Suomesta edustajan, joten aikataulusyistä Riikan tilalle valittiin toinen edustaja.

– Riikalla oli niin paljon sovittuja asioita, että aloimme miettiä kuka voisi lähteä hänen tilalleen, Kantola selitteli IS:lle.

Korvaaja löytyi kaikkien yllätykseksi Miss Suomi -finalistikymmenikön ulkopuolelta. Dana Monosen äiti Jaana Mononen omistaa vaateliike Danjanan, joka on yksi Miss Suomi -kilpailun yhteistyökumppaneista. Kantola väitti Ilta-Sanomille, että asia ei vaikuttanut valintaan, vaan oli ”ihan vain sattumaa”.

Kantolalta kysyttiin, miksi Dana Mononen putosi Miss Suomi -kilpailun semifinaalivaiheessa.

– Dana osoitti kypsyyttä, sillä hän huomasi siinä vaiheessa, että haluaa tätä niin kovasti, että haluaa vielä vähän katsoa ja opiskella lisää kunnes on valmis osallistumaan (Miss Suomi -finaaliin), Kantola sanoi IS:lle.

Lähteet: Miss World / Ilta-Sanomat

Kuva: Fabiola Bonnot