Nykypäivänä poliisilla on käytettävissään toinen toistaan hienompia teknisiä laitteita työnsä helpottamiseksi. Poliisiautoissa on esimerkiksi kameroita ja hienoja laitteita, jotka lukevat vastaantulevien autojen rekisterikilpiä ja mittaavat kulkuneuvon nopeuden. Poliisilla on käytössä myös entistä kehittyneempiä käsitutkia. Usein liikenteessä ajava voi nähdä poliiisiauton tai moottoripyörän vieressä seisovan poliisin, joka mittaa nopeuksia käsitutkalla. Poikkeuksia kuitenkin on.
Metropoli.netin lukija Esko törmäsi tänään Hämeenkyrön ja Tampereen välisellä maantiellä sellaiseen näkyyn, että hänen täytyi hieraista silmiään.
– Ajoin kaikessa rauhassa muutaman auton letkassa kolmostietä Tamperetta kohti, kun yhtäkkiä oli ihan pakko hieraista silmiä. Ajattelin, että millähän vuosisadalla tässä oikein eletään, kun pusikossa seisoi piilossa poliisi tutka kädessä ja kauheassa vesisateessa vielä, Esko ihmettelee.
Pusikossa seissyt tummapukuinen poliisi mittasi tutkalla maantiellä ajavien ajoneuvojen nopeutta.
– Ei siinä ollut mitään sivutietä eikä mitään muutakaan, ihan keskellä ei-mitään se seisoi siellä puskassa. Varmaan kilometri eteenpäin tien reunalla oli kaksi mustaa maijaa, jossa tämän poliisin kollegat varmasti odottivat pysäytettäviä mukavasti lämmössä ja kuivina. Oli varmaan puskasissi vetänyt lyhyen korren eikä tainnut poliisilla riittää autoja avuksi, Esko toteaa.
Esko muistelee viimeksi nähneensä poliisin seisomassa pusikossa saatuaan ajokortin 1980-luvulla.
– Onkohan säästölinja iskenyt poliisiin, kun joutuu sateessakin seisoskelemaan puskassa, Esko ihmettelee.
Näky on varmasti ollut varsin erikoinen. Milloin sinä olet viimeksi nähnyt poliisin pusikossa tutka kädessä?
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen, kuva: Wikimedia Commons)