Maailman kärvistellessä koronaepidemian kynsissä on Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn matkannut Alpeille lomailemaan. 

Thaimaassa monarkian kritisoimisesta voi saada jopa 15 vuoden vankeusrangaistuksen. Tämä ei ole estänyt kymmeniä tuhansia thaimaalaisia kritisoimasta kuninkaan päätöstä matkustaa ylelliselle spa-lomalle Saksan Garmisch-Partenkircheniin.

The Timesin mukaan thaimaalaiset olisivat toivoneet kuninkaan osoittavan tukensa maan hoitoalan työntekijöille ja pitävän aiheesta julkisen puheen. Kun kansalaiset saivat tietää lomasta, alkoi Twitterissä kiertää iskulause – Miksi tarvitsemme kuningasta?

Mukana yli satapäinen henkilökunta

Saksalaisen Bild-lehden mukaan kuninkaalla on mukanaan 20 rakastajatarta ja yli satapäinen henkilökunta. Lehden väitteiden mukaan 119 henkilöä kuninkaan seurueesta olisi jo palannut takaisin Thaimaahan, sillä heidän epäillään altistuneen koronavirukselle.

Saksalaismedian tietojen mukaan kuningas majoittuisi entisessä natsien sotasairaalassa, Grand Hotel Sonnenbichlissä. Valinta on varsin outo, sillä kaikki alueen majoitusliikkeet on suljettu koronaviruksen takia. The Timesin mukaan kuningas omistaisi myös talon Starnberginjärven rannalla, vain tunnin ajomatkan päässä Garmisch-Partenkirchenistä.

Kuningas ei nauti kansansuosiota

Maha Vajiralongkorn seurasi isäänsä valtaistuimelle keväällä 2019. Playboy-elämää viettävällä kuninkaalla on skandaalinkäryinen menneisyys.

Thaimaan hovi ilmoitti viime syksynä kuninkaan ottaneen itselleen virallisen rakastajattaren, Sineenat Wongvajirapakdin. Onni ei kestänyt armeijassa ansioituneen rakastajattaren kanssa. Hovi kommentoi Sineenatin käyttäytyneen sopimattomasti, joten kuningas riisti tältä sotilasarvon ja virallisen rakastajattaren tittelin.

Lisäksi kuningas antoi potkut kuudelle hallinnon työntekijälle. Erotettuja syytetään ”asemansa väärinkäyttämisestä oman ja muiden ihmisten hyötymiseen”.