Tikkurilan Festivaalit keräsivät kolmen tapahtumapäivän aikana yli 35 000 kävijää! Olitko sinä mukana? Kerro, miten viihdyit siellä!

Upeassa artistikattauksessa nähtiin esiintyjiä useilta eri vuosikymmeniltä ja Hiekkaharjussa järjestetyssä kolmepäiväisessä tapahtumassa oli peräti 24 bändiä.

Tapahtuman kärkinimiin kuuluva Apulanta oli viikonlopun päättävänä pääesiintyjänä jo kuudetta kertaa. Neljällä eri vuosikymmenellä suomalaisia pop-musiikillaan ihastuttanut Eppu Normaali kruunasi avauspäivän yhdessä elektronisen tanssimusiikin taitajan, Bomfunk MC’:n kanssa.

Alkutahdit avauspäivälle löivät karismaattinen Olavi Uusivirta, Lohjalta kotoisin oleva pop- ja iskelmälaulaja Antti Ketonen, pitkän linjan lauluntekijä ja solisti Lauri Tähkä, yli puoli miljoonaa levyä Suomessa myynyt sooloartisti Kaija Koo ja vain 19-vuotiaana laulukansan tietoisuuteen noussut Sanni.

Perjantain kattauksessa nähtiin suomalaisen popmusiikin nuorempaa osastoa, kun Vesta lämmitti yleisöä lauluillaan ja seuraavana pop- ja rock-musiikin veteraanibändi Neljä Ruusua viihdytti yleisöä.

Suomiräpin taitaja Pikku G keräsi rap- ja hip hop -ihmiset saman lavan ääreen ja alkuillan helmenä kuultiin rokkiosastoa edustanutta pitkän linjan bändiä, Popedaa.

Yli 20 vuoden uran tehnyt Reino Nordin jatkoi perjantain show’ta reggaen, popin ja R&B:n tahdissa ja rap-musiikin taitaja Pyhimys valloitti sydämiä illan edetessä.

Toisen päivän kruunasivat ansaitusti illan pääesiintyjät, joista 25-vuotias Ellinoora valloitti esiintymislavan pop-musiikin tahdissa. Illan helmenä kuultiin Jare & VilleGallea eli JVG:tä aina yön pikkutunneille asti.

Lauantain kattaus oli suomalaisittain todella valtava. Pitkän ja ansiokkaan uran luonut Anssi Kela ei jättänyt ketään kylmäksi ja 2000-luvun alussa suomalaisten sydämiin tiensä soittanut Happoradio villitsi yleisöä SuomiPop-stagella.

Päivä jatkui musiikkialan veteraanin, Tuure Kilpeläisen johdolla, jonka musiikki on ilahduttanut suomalaisia jo 25 vuotta. Kaihon Karavaani rokkasi Kilpeläisen mukana. Suomiräpillä mainetta niittänyt ja vuoden yhtye -palkinnon pokannut Gasellit jatkoi tapahtuman vieraiden viihdyttämistä iltaa kohti mentäessä.

Juha Tapio, 45-vuotias musiikkialan veteraani keräsi taatusti tälläkin kertaa valtavan yleisön kuuntelemaan, sillä viimeisen kahdeksan vuoden aikana miehen kaikki keikat ovat olleet aina loppuunmyytyjä. Evelina jatkoi lauantain kattausta pop- ja R&B-tyylien musiikillaan. Voice of Finlandin kautta julkisuuteen ponnistanut laulaja on ollut musiikin viitoittamalla tiellä seitsemän vuoden ajan.

Ville Valo & Agents tähditti Vantaan Energia -Stagea myöhäisillassa. Agents on ollut toiminnassa jo peräti viiden vuosikymmenen aikana, sillä yhtye perustettiin vuonna 1979. Yhtye sai Ville Valon keulakuvakseen, kun HIM lopetti toimintansa vuonna 2017.

Suomiräpin kärkinimiin kuuluva Elastinen villitsi yleisöä lauluillaan rap- ja pop-musiikin hengessä. Elastinen on tehnyt jo 22 vuoden musiikkiuran, yhtyeinään Fintelligens ja Profeetat.

Festariviikonlopun huipentumana kuultiin tapahtuman pääesiintyjiin kuuluvaa rock-musiikin osaajaa eli Apulantaa, joka Toni Wirtasen johdolla ei jättänyt ketään kylmäksi.

Näin ison yleisötapahtuman järjestäminen on usein haastavaa, nyt kaikessa onnistuttiin erittäin hyvällä tasolla. Tapahtuman yleisöystävällisyydestä kertoo myös järjestyshäiriöiden määrä, sillä poliisilla oli tasan nolla tehtävää festarialueella.

Ensi vuonna uudestaan!