John Woo ohjasi vuonna 1993 Jean-Claude Van Dammen tähdittämän Hard Target -elokuvan, jossa rikkaat metsästivät vähävaraisia ihmisiä kuin eläimiä. Arnold Schwarzeneggerin The Running Man -elokuvassa ihmisten tappamisesta tehtiin televisioviihdettä.
Central Lancashiren yliopiston lehtori Daniel Wright kirjoittaa tiedejulkaisu Futuresissa, että tämä elokuvien esittämä hengenvaarallinen harrastus voi olla tulevaisuudessa totta ja suosittua. Hänen mukaansa ihmismetsästys olisi 100 vuoden sisällä suurta liiketoimintaa. Televisioviihdettä se voisi olla vuonna 2200.
Wright esittää, että ihmismetsästyksestä tulisi esimerkiksi polttareiden ohjelmanumero ja yritysten tiimipäivien aktiviteetti.

Wrightin mukaan tulevaisuudessa maailmassa koetaan taloudellisia ja ekologisia katastrofeja, jotka johtavat liikakansoitukseen ja syventävät kuilua köyhien ja hyväosaisten välillä. Silloin köyhempien ihmisten metsästyksestä tulee iso matkailubisnes, kun rikkaat matkustavat teemapuistoihin harrastamaan ihmismetsästystä.
Wright muistuttaa, että jo nykyään kuolema viehättää ihmisiä. Rikollisten julkiset teloitukset keräävät paljon yleisöä ja museoissa on Viiltäjä Jackin kaltaisille murhaajille omistettuja näyttelyitä. Lisäksi ihmisten historia tuntee paljon kuolemaan liittyviä spektaakkeleita, kuten Rooman gladiaattorinäytökset.
Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Wikimedia Commons