Eduskunnassa puhuttiin viime yönä Juha Sipilän (kesk) hallituksen vyöryttämä irtisanomislaki loppuun.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Merja Mäkisalo-Ropponen (sd) esitti hylkäystä. Tänään siitä äänestetään.

– Tässä ei ole mitään järkeä, että tämä Sipilän hallitukselle ideologiseksi arvovaltamarssiksi synnytetty irtisanomislaki täällä eduskunnassa äänestetään muotoon, jolla ei todistettavasti ole työllisyysvaikutuksia. Tähän ei löydy perusteluiksi järkisyitä, Mäkisalo-Ropponen toteaa.

Mäkisalo-Ropponen hämmästelee myös, miten suuri vaikutus Suomen Yrittäjät ry:llä on hallituksen toimintaan. Mäkisalo-Ropposen mukaan Suomen Yrittäjät oli lähes ainoa taho, joka kannatti hallituksen esitystä.

– Hallitus on ilmeisesti päättänyt soveltaa kokeilukulttuurin periaatteita myös lainsäädäntötyöhön. Kokeilukulttuuri on sinällään ihan hyvä asia, mutta lakeja ei voi laatia kokeiluina, jatkaa Mäkisalo-Ropponen.

– Tämän lain seurauksena työmarkkinoille syntyy monen vuoden epätietoisuuden aika, kun odotellaan oikeuden ratkaisuja siitä, miten tätä epäselvää lakia sovelletaan. Tämä laki työllistääkin lähinnä vain juristeja, perustelee Mäkisalo-Ropponen, joka esitti työsopimuslain osalta lakiesityksen hylkäämistä.

STT

Kuva: Wikimedia Commons