Edmontonilaisen tarjoilijattaren ystävä otti kuvan naisen verta vuotaneista jaloista kivuliaan työpäivän jälkeen.
Nicola Gavins kritisoi Facebookissa ravintolan ”seksististä, esihistoriallista ja täysin vastenmielistä” pukumääräystä. Joey Restaurants -ketjun Edmontonissa sijaitseva ravintola pakotti Gavinsin mukaan naispuoliset työntekijänsä pitämään työssä kenkiä, joissa on vähintään tuuman, eli noin kahden ja puolen sentin mittaiset korot.
Gavins kertoi ystävänsä menettäneen pitkän työvuoron lopputuloksena varpaankynnen, mutta hänet määrättiin silti pitämään korkokenkiä seuraavanakin päivänä. Alla oleva kuva levisi sosiaalisessa mediassa ja nostatti kansainvälistäkin raivoa naisten vaatetusmääräyksiä kohtaan.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156847226410162&set=a.10150598246885162.684577.524255161&type=3&theater
Gavinsin mukaan ravintola vaati naisia myös ostamaan 30 dollarin hintaisen mustan puvun työasuksi, kun miehet saivat valita minkä tahansa mustan vaatetuksen.

USA:ssa ja Kanadassa toimiva ravintolaketju sai kuulla kohusta ja julkaisi tiedotteen, jossa ilmoitettiin että yhtiö oli ”poissa tolaltaan” Gavinsin Facebook-päivityksestä ja että he olivat keskusteleet kyseisen tarjoilijan kanssa.
– Kenkäohjeissamme ei ole minimikorkeutta koroille. Hyväksymme monenlaisia kenkiä, myös sellaisia joissa ei ole lainkaan korkoa. Heiltä jotka pitävät korkokenkiä, edellytämme maksimissaan 2,5 tuuman (n. 5 cm) mittaisia korkoja, yhtiön tiedotteessa sanottiin.
Lähde: Independent
(Artikkelin kuvituskuvan korkokengät eivät liity juttuun)