KATSO HUIPPUMATSIT ILMAISEKSI

Haluatko katsoa Real Madridin ja FC Barcelonan ottelut ilmaiseksi? Saksan Bundesliiga, Ranskan Ligue 1 ja Englannin FA Cup ovat myös klikkauksen päässä.

KATSO HUIPPUFUTISTA ILMAISEKSI NÄIN:

1. Siirry palveluun TÄSTÄ.
2. Avaa pelitili ilmaiseksi
3. Tililläsi pitää olla rahaa ja pääset katsomaan lähetyksiä ilmaiseksi

Tytär kuoli aivoja syövään ameebaan – vanhemmat haastoivat elämysyrityksen oikeuteen

Naegleria fowleri eri kehitysasteissa. Kuva: Wikipedia

Amerikassa uutisoidaan ikävästä nuoren tytön kuolemantapauksesta.

Päästyään lukiosta vuonna 2016, Lauren Seitz liittyi nuorisomusiikkiryhmään laulaakseen kirkoissa ja auttaakseen ihmisiä kotona. Kahdeksan päivän ryhmämatka sisälsi myös koskenlaskua North Carolinassa, joka lopulta päätyi tytön kohtaloksi. Tyttö pääsi viettämään päivää U.S National Whitewater Center -nimisen yrityksen vapaa-ajan lajien parissa.

Colin Evans kertoi WBNS:lle, että hän jakoi lautan Seitzin kanssa U.S National Whitewater Centerin koskenlaskumatkalla.

– Menimme radan läpi kolme kertaa. Se oli kivaa. Nautimme ja autoimme toisiamme, kertoi Evans.

Valitettavasti Lauren Seitz sai vedestä kuolemaan vievän tartunnan.

Muutamien päivien jälkeen, kun tyttö oli palannut kotiin, Seitzille kehittyi päänsärkyä ja verentungosta aivoissa. Hänet vietiin sairaalaan ja tytön epäiltiin sairastavan aivokalvontulehdusta.

Sitten tyttö kuoli.

Kuolinsyyksi todettiin aivoja syövä ameeba, Naegleria fowleri. The Washington Postin Elahe Izadin mukaan ameeba elää makeissa vesissä, kuumissa lähteissä ja huonosti hoidetuissa uima-altaissa. Se tunkeutuu nenän kautta ihmiseen, hyökkää elimistön hermojärjestelmää vastaan ja uhriksi joutunut yleensä aina kuolee.

Vuotta myöhemmin tytön isä haastoi U.S National Whitewater Centerin oikeuteen miljoonasta dollarista, koska yritys oli isän mielestä laiminlyönyt tehtäviään. Haasteen mukaan yritys oli epäonnistunut veden puhtaanapidossa ja epäonnistunut kouluttamaan työntekijöitä eliminoimaan vaarat, eikä yritys varoita vierailijoita amebasta.

Yrityksen edustaja vastasi, että ei puhu julkisesti asiasta. Seitzin kuoleman jälkeen yritys on kuitenkin toistaiseksi suljettu, ja sen verkkosivujen mukaan vesi imetään pois ja korvataan, jotta kaikki ameeban jäänteet tuhoutuvat.

Vielä ei ole tietoa, kuinka oikeus tilanteen tuomitsee.

Lähde: NDTV

ILMAINEN LIVEVETO JÄÄKIEKKOON
ILMAINEN LIVEVETO JÄÄKIEKKOON