Miss Suomi -finalistinakin tunnettu Katariina Juselius on viettänyt runsaasti aikaa ulkomailla töiden merkeissä. Edellinen työmatka sijoittui Ranskaan, minne hän jäi myös lomailemaan yhdessä kavereidensa kanssa. Myöhemmin hän matkusti vielä lomalle Italiaan.

Koronan takia ystäväporukka vietti suurimman osan ajasta hotellilla ja veneellä.

– Kävimme ainoastaan muutaman kerran syömässä ulkona ja museossa maskit naamassa, Katariina kertoo Metropoli.netille.

Hulppeiden ulkomaanmatkojen takia markkinoitialalla työskentelevä Katariina on joutunut rajun nettivihan kohteeksi.

– Tykkään kuvata sosiaaliseen mediaan arkeani, kansainvälisiin kauneuskisoihin valmistautumista ja etenkin näyttää hienoja paikkoja lomaillessani tai työskennellessäni uusissa kohteissa. Tällä kertaa kommentit ja keskustelut menivät todella törkeiksi Jodelissa, TikTokissa ja jopa henkilökohtaisissa somekanavissani. Minua haukuttiin sossupummiksi, maksulliseksi naiseksi ja golddiggeriksi.

– Lopulta kommentit menivät todella inhottaviksi. Anonyymit kirjoittelijat olivat muun muassa sitä mieltä, että en ole haluttu lapsi ja vanhempani olisivat halunneet mielummin pojan kuin tytön maatilaansa jatkamaan. En voisi itse ikinä kirjoittaa kenestäkään noin ilkeästi. Kyllähän maatilan tyttökin saa matkustaa ja nauttia elämästä, eikä vain kyyhöttää heinäseipään vieressä.

Nettikiusaamisesta ja törkykommenteista on tullut osa Katariina jokapäiväistä arkea, mutta hän toivoo, että hänen perheensä ja läheisensä jätettäisiin rauhaan.

– Vaikka minun pitäisi olla välittämättä toisten mielipiteistä, olen tullut yhä varovaisemmaksi, mitä jaan sosiaalisessa mediassa. En halua enää kertoa kenen kanssa vietän aikaa tai matkustan, koska spekulaatiot ja ystävieni stalkkaaminen alkaa heti netissä. Sama juttu on deittailemisen suhteen.

Katariina suositteleekin nettikiusaajia lukemaan enemmin kirjoja tai keräämään teiden reunista roskia kuin levittämään perättömiä huhuja muista ihmistä.

– Loppujen lopuksi ilkeät kirjoitukset kertovat vain kommentoijan omasta pahasta olosta tai katkeruudesta. Jokainen valitsee oman tyylinsä elää.

TEKSTI PETRI VOUTILAINEN
KUVAT KATARIINAN LOMA-ALBUMI