Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama ja hänen Michelle-vaimonsa ovat monen silmissä todellinen unelmapariskunta. Michelle on kuitenkin aina avoimesti kertonut, että myös heidän rakkaudessaan on toisinaan ryppyjä.

– Koska olemme roolimalleja, on tärkeää olla rehellinen, Michelle on todennut aiemmin People-lehden haastattelussa.

– Avioliiton aikana saattaa olla hetkiä, jolloin haluaisit jättää toisen. Mielestäni tällaiset tunteet ovat luonnollisia, ainakin minä olen niin tuntenut.

Nyt Michelle on lupautunut avaamaan lisää elämäänsä Netflixin Becoming-nimisellä uutuusdokumentilla.

Dokumentissa Michelle kertoo, kuinka pariskunta hakeutui avioliittoneuvojan puheille hänen aloitteestaan. Michelle oli toivonut, että avioliittoneuvoja laittaisi Barack-aviomiehen järjestykseen. Hänen mielestään hän itse oli täydellinen ja Barack ”se ongelma”.

– Avioliittoneuvoja sen sijaan auttoi minua pohtimaan sitä, miten voisin pitää itse huolta omasta onnellisuudesta avioliiton aikana. Se on todella vaikeaa, Michelle myöntää.

– Ylipäätään kahden elämän yhteiselo on vaikeaa, hän jatkaa.

Oma aika avain onneen

Michelle kertoo, että vasta terapia sai hänet tajuamaan, että omaa onnellisuuttaan pitää vaalia ja priorisoida.

– Minun näkökulmastani Barack priorisoi omia juttujaan. Meillä oli vauvoja, hän oli salilla. Ihmettelin, että miten hänellä on aikaa saliharrastukseen.

– Lopulta lopetin kiukutteluni hänen saliharrastuksen vuoksi, ja järjestin niin, että myös minä pääsin salille, Michelle toteaa.

Michelle haluaa esimerkillään painottaa oman tilan ja ajan tärkeyttä parisuhteessa.

Michelle ja Barack Obama ovat olleet naimisissa 28 vuotta. Heillä on kaksi yhteistä lasta, nyt jo täysikäiset tyttäret Malia Ann ja Natasha.

Becoming-dokumentti on jo katsottavissa Netflixillä.

Lue lisää: Michelle Obaman dokumentti ilmestyy Netflixiin toukokuussa