BBC:n mukaan Irlannin lentohallinto on käynnistänyt viralliset tutkimukset useiden lentokapteenien raportoimista tunnistamattomista kirkkaista esineistä, jotka lensivät Irlannin rannikon tuntumassa.

Ufot nähtiin liikkumassa taivaalla erittäin suurella nopeudella viime perjantaina klo 06:47 paikallista aikaa.

Lentokapteenit raportoivat näkemästään lennonjohtoon, jonka äänitteet aiheesta on nyt julkaistu.

Ensimmäiseksi yhteyttä otti British Airwaysin matkustajakoneen naispuolinen lentäjä, joka raportoi oudosta tapahtumasta ja kyseli, oliko Irlannin ilmavoimilla käynnissä jokin harjoitus. Lennonjohdosta vastattiin, että alueella ei ollut käynnissä sotaharjoituksia, johon kapteeni vastasi: ”Ok, se meni niin nopeasti, että ette enää näe sitä.” Lentäjä kertoi nähneensä koneen vasemmalla puolella ”erittäin kirkkaan valon”, joka sitten kääntyi äkisti ja lensi pohjoisen suuntaan hyvin suurella nopeudella.

Virgin Airlinesin lentäjä puolestaan kertoi lennonjohdolle nähneensä useita erittäin kirkkaita esineitä etenemässä samaan suuntaan. Lentäjä pohti, olisivatko ne ”ilmakehään takaisin tulevia meteoriitteja tai muita esineitä”.

Yksi lentäjistä raportoi lentävien esineiden nopeuden olleen ”astronominen, kuin Mach 2”, joka vastaa suunnilleen kaksinkertaista äänennopeutta.

Lennonjohto vastasi piloteille, että heidän kummassakaan tutkassa ei näkynyt mitään. BBC:n mukaan Irlannin lentohallinto on ilmoittanut tutkivansa raportit ”normaalien salassa pidettävien tapahtumatutkimusten prosessien mukaisesti”.

Alla on kuunneltavissa englanninkieliset äänitteet lennonvalvonnan ja pilottien keskinäisistä keskusteluista.

Lähteet: BBC, TVNZ

Kuva: Wikimedia Commons