Suomen suosituimpien etunimien listalle nousi viime vuonna julkisuudessa esillä olleiden henkilöiden etunimiä.

Kun vuonna 2017 suosituimmat etunimet olivat tytöillä Maria ja pojilla Juhani, vuonna 2018 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet olivat tytöillä Eevi ja pojilla Eeli. Eevin sai ensimmäiseksi nimekseen 304 tyttöä ja Eeli annettiin etunimeksi 404 pojalle. Edellisenä vuotena Eevi oli ollut sijalla 20. ja Eeli sijalla 46.

Eevin jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Sofia, Venla, Ella ja Aino. Pojille useimmin annetut etunimet Eelin jälkeen olivat Elias, Leo, Oliver ja Eino.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Emilia ja Olivia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Ilmari.

Ruotsinkielisten lasten etunimistä Saga ja William ovat suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Saga. Poikien nimistä suosituin oli William. Sagan sai nimekseen 29 tyttöä ja Williamin 33 poikaa.

Sagan jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Ellen, Emma, Stella ja Alma. Pojille annettiin Williamin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Liam, Max, Oliver tai Benjamin.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Elisabeth, Sofia, Linnea ja Alice. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Johannes, Erik, Mikael ja Karl.

Tiedot suosituimmista nimistä perustuvat 48 979 viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 18.3.2019 mennessä. Nimen sai 23 655 tyttöä ja 25 324 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 40 110 ja ruotsinkielisiä 3 239. Kaikkiaan lapsia syntyi 49 485.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta nimeä löytyvät internetistä osoitteesta vrk.fi/nimet.

STT

Kuva: Wikimedia Commons