Poliisit uskovat, että Aasia Bibi, 22, yritti murhata miehensä Amjad Akramin myrkytetyllä maidolla, jota mies ei kuitenkaan juonut. Miehen äidin kerrotaan valmistaneen maidosta lassia, eli perinteistä jogurttipohjaista juomaa. Miehen 15 sukulaista menehtyi nautittuaan myrkytettyä lassia. Lisäksi 12 ihmisen kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.
Pakistanilaisen Bibin kerrotaan olleen tyytymätön järjestettyyn avioliittoonsa. Hänen uskotaan olleen rakastunut toiseen mieheen. Pari oli ollut naimisissa vain kaksi kuukautta.
Bibin tätiä ja oletettua rakastajaa syytetään myös osallisuudesta rikokseen.
– Aasia pakotettiin naimaan Amjad vasten tahtoaan. Hän ei ollut onnellinen, ja palasi vanhempiensa kotiin muutama päivä avioitumisen jälkeen. Hänen perheensä kuitenkin pakotti hänet takaisin miehensä taloon, poliisi kertoi.
Bibin kerrotaan saaneen myrkyn Shadid Lasharilta, jonka uskotaan olevan hänen rakastajansa. Juoni epäonnistui, kun Bibin mies ei juonutkaan hänelle tarjottua maitoa. Sen sijaan Bibin anoppi valmisti myrkkymaidosta lassia.
Poliisin mukaan Bibi yritti ensin väittää, että maitoon oli pudonnut lisko, joka oli myrkyttänyt juoman. Lopulta hän kuitenkin tunnusti rikoksen.
Myöhemmin Bibi yritti laittaa murhasuunnitelman rakastajansa syyksi.
– Shahid käski minun myrkyttää juoman, mutta en tehnyt sitä, hänen kerrotaan sanoneen.
Lähde: The Sun