Kesän lämpimien säiden myötä myös pesimäkauden ilmiöt tulevat tutuiksi, kun etenkin varikset ja lokit suojelevat poikasia reviirillään.

Helsingin seudulla uutisoitiin koiranulkoiluttajasta, joka joutui variksen hyökkäyksen kohteeksi. Lintu oli iskenyt Aurinkolahdessa asuvan Anne-Mari Raiviston takaraivoon kesken kävelylenkin, kirjoittaa Iltalehti.

– Yhtäkkiä varis nokkaisi minua takaraivosta. Aivan kuin joku olisi lyönyt minua lujaa takaapäin, koska isku oli niin voimakas. Jos minun paikallani olisi ollut vanhus tai lapsi, hän olisi hyvinkin saattanut kaatua iskun voimasta, kuvailee Raivisto tapahtunutta Iltalehdelle.

Lintu kävi nokkimassa Raivistoa vielä toiseenkin otteeseen, ennen kuin se jätti hänet rauhaan noin sadan metrin juoksemisen jälkeen.

– Olihan se hurja ja pelottava tilanne! En ollut koskaan kokenut mitään vastaavaa, jatkaa Raivisto.

Pintanaarmuilla tilanteesta selvinnyt Raivisto sai hyökkäyksistä kipeät kuhmut ja naarmut muistoksi.

– Nykyään kun menen lenkille, minulla on aina kunnon varusteet – lippis tai huppu ja sateenvarjo. Välillä kieltämättä vähän naurattaa lähteä tuonne auringonpaisteeseen sateenvarjo kainalossa. Nyt, kun järkytys on mennyt ohi, tapaus jaksaa jo vähän hymyilyttää, toteaa Raivisto.

Metropolin lukija kertoo parin vuoden takaisista kokemuksistaan, jossa hän oli saapumassa omalle kotipihalleen.

– Asun kerrostalokeskiössä, mutta ympärillä on silti monia puita ja paljon pihanurmikkoa. Olin juuri astumassa pihaan, kun huomasin ison lokin katuvalon päällä. Se alkoi oitis pitämään kovaa meteliä ja lähti syöksymään tolpan nokasta minua kohti. Yllätyin tilannetta hieman ja kumarruin vaistomaisesti, vaikka lintu ei näyttänyt yrittävän kuin pelotella.

– Sitten huomasin katukivetyksellä kävelevän lokinpoikasen, joka ilmeisesti opetteli lentämään. Lokki teki uuden syöksyn, jolloin suojasin itseäni käsilläni, vetäydyin syrjemmäs tilanteesta ja hypin nurmikon yli kotirapulleni. Sinne jäi lokki patsastelemaan katulampun nokkaan ja töllisteli vielä pitkään suuntaani. Olisi ehkä pitänyt varoittaa naapureita, mutta jäi tekemättä. Eihän se lokki minuakaan nokkinut.

Lähde: Iltalehti, Metropolin lukija

Kuva: Pixabay