Verokortti uudistui alkuvuodesta monella tavalla ja sen käyttö on nyt paikoin helpompaa – mutta tietyt uudistukset voivat tulla yllätyksenä. Lue alta lista muuttuneista asioista.

Tuntuvan lisäprosentin välttämiseksi kannattaa tarkistaa tulorajan riittävyys ainakin kerran vuodessa jos tulot vaihtelevat paljon. Verokortissa oli aiemmin kuukausittainen ja vuosittainen tuloraja merkinnöillä A ja B, nyt jäljellä on vain yksi tuloraja koko vuodelle.

Verokortti tulee edelleen kotiin, mutta sähköisen verokortin voi tilata helposti myös verkosta. Hyödynnä tässä OmaVero-palvelua. Sähköinen verokortti on kätevä jos tarvitset monta verokorttia eri työnantajille. Toki myös paperiversiosta otetut kopiot kelpaavat.

Vakituisen työntekijän ei tarvitse ilmoittaa edellisenä vuotena alkanutta pysyvää työsuhdetta, sillä työnantaja toimittaa edellisen vuoden verotiedot eteenpäin ja uusi verokortti tulee työnantajalle automaattisesti. Mikäli työsuhteesi alkaa vuodenvaihteen jälkeen, verokortti pitää toimittaa itse.

Veronpalautukset saatiin ennen joulukuun alkupuolella, mutta tästä vuodesta lähtien ne maksetaan jo elokuussa, tänä vuonna 6. päivänä. Varjopuolena myös mätkyt tulevat tällöin maksettaviksi, mutta palautusten kohdalla ne ovat mukava lisä paikkaamaan huvennutta kesäkassaa.

Lähde: Vero.fi

Kuva: Wikimedia Commons