Vihreiden puoluevaltuusto kokoontui viikonloppuna Riihimäelle hyväksymään päättämään uudesta turvapaikkalinjauksesta.

Riihimäellä olivat paikalla mm. vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ja puolueen presidenttiehdokas Pekka Haavisto, joka on aloittanut julkisen lobbausrekisterin ja toivoo muidenkin kansanedustajien, ministerien sekä presidentin ottavan haasteen vastaan.
Puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja ja vihreiden vs. puoluesihteeri Kaisa Hernberg totesi, että Suomen turvapaikkajärjestelmä on rikki ja nyt tarvitaan korjausliike. Touko Aalto korosti, että Suomi ummistaa silmänsä pakolaisten määrälle maailmassa ja kääntää selän hätää kärsivien edessä.
Vihreiden Riihimäellä päätetyn uuden linjauksen mukaan kiintiöpakolaisten määrä tulee nostaa heti 2 500 ihmiseen ja tulevaisuudessa vähintään muiden Pohjoismaiden tasolle. Puolue tukee myös kotoutumista edistävien kotimajoitusverkostojen toimintaa, jossa turvapaikanhakijoita majoitetaan suomalaisiin koteihin.
Vihreiden monikohtainen linjaus vaatii muun muassa, että että jokaisen turvapaikkaa hakevan ihmisen hakemus käsitellään yksilöllisesti, perusteellisesti, yksilön oikeusturvaa kunnioittaen sekä perus- ja ihmisoikeusmyönteisesti. Puolue haluaa erityisesti varmistaa lasten ja perheiden oikeudet hakuprosessissa.