VOITA JOKA VIIKKO 10 000 EUROA

Yhä useampi suomalainen käy ostamassa alkoholijuomansa Virosta. Viinaralli näyttääkin nyt suoranaisesti räjähtäneen käsiin.

Alkoholin ostajia kulkee virolaisiin viinakauppoihin linja-autolasteittain. Esimerkiksi Tallinnan sataman läheisyydessä sijaitsevan SuperAlkon parkkipaikka on nykyisin täynnä suomalaisia linja-autoja. Alla olevat kuvat on otettu tiistaina.
viinaralli3
viinaralli-1
Tullin vastaisku
Tulli ei ole saanut hillittyä viinarallia matkustajien mukavuutta hankaloittavilla uusilla linjauksillakaan, joten se on suunnannut katseensa entistä rajummin alkoholin verkkokauppamyyntiin. Tuorein esimerkki tästä nähtiin, kun Helsingin käräjäoikeus vangitsi internetin kautta alkoholia myyvän Viinakauppa.eu:n johtajan Antti Helanderin epäiltynä törkeästä veropetoksesta ja alkoholirikoksesta.
Helanderin juristin Petteri Snellin mukaan hänen päämiehensä katsoo harjoittaneensa etäostoa, jolloin veron maksu lankeaa asiakkaalle, ei myyjälle. Tulli on asiasta täysin eri mieltä.
– Tulli taas katsoo, että kyse on etämyynnistä, jossa (myyjän) on maksettava verot, Snell kertoi Iltalehdelle.
Snellin mielestä olisi hyvin outoa, jos sekä myyjä että ostaja joutuisivat maksamaan alkoholiveron. Helander kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Viinakauppa.eu:n sivut on toistaiseksi suljettu.

viinaralli2
Isoja kertaostoksia tehdään myös laivoilla. Kuva otetu tiistaina.