Ampumavälikohtaus tapahtui läntisessä Virossa.

Pärnun maakunnassa sijaitsevassa Lihulan kylässä tapahtui lauantai-iltana raju ammuskeluvälikohtaus, jossa sai surmansa kaksi aikuista. Lisäksi loukkaantui yksi aikuinen sekä 3- ja 5-vuotiaat lapset.

Viron poliisi piti asiasta tiedotustilaisuuden sunnuntaina.

Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen lauantaina kello 21.40 kun henkilöautoa ajanut mies aiheutti liikenneonnettomuuden. Hän osui päin kahta autoa ja huoltoaseman seinää. Tämän jälkeen mies pakeni paikalta. Hetkeä myöhemmin poliisi sai tiedon, että moottoripyöräilijä ajaa paennutta miestä takaa ja alueelta kuultiin myös laukausten ääniä.

Epäilty mies ampui laukauksia kohti moottoripyöräilijää, joka kuoli tekopaikalle. Hän avasi tulen myös sattumalta paikalle osunutta autoa kohti. Autossa oli mies, nainen ja kaksi pientä lasta. Nainen kuoli vammoihinsa ambulanssissa. Lapset loukkaantuivat ja ovat sairaalahoidossa.

Epäiltyä etsittiin tapahtuman seurauksena suurella poliisioperaatiolla. Poliisi sulki ympäröivät tiet ja rajasi lähialueet. Epäillyn löydyttyä hän avasi tulen poliisia kohti. Lopullinen kiinniotto tapahtui sunnuntain vastaisena yönä kello 1.20. Mies ei yrittänyt estellä pidätystä.

Epäilty on 32-vuotias mies, joka asuu Tallinnassa. Tapahtumahetkellä hän oli nauttinut alkoholia. Miehellä oli asianmukaiset luvat aseeseen.

Miestä ei ole vielä ehditty kuulemaan. Häntä epäillään murhasta, josta voi saada elinkautisen vankeustuomion.

Lähde: Err